求教IT高手:POPO成日拎走人地部電腦,即係無密碼都輕易開到?

119 回覆
1 Like 43 Dislike
咪吹奏BitLocker

用OpenCL好快Creak到

https://www.youtube.com/watch?v=gue6suh7ZlM
咪有icloud
今時今日,bitlocker呢類都係基啦。唔係話一定開唔到,但係點都增加難度同埋班狗犯錯機會。
https://blog.csdn.net/weixin_39863631/article/details/109759184

有興趣可以睇吓呢隻以色列軟件UFED既破解過程
佢有另一個系列UFED Cloud Analyzer 專用黎crack cloud
所以就算擺晒係cloud都未必有用...
手震震入錯密碼鎖機,冇計
所以我就話cloud "較”穩陣。
因為我個人傾向信無嘢係crack唔到。
如果國家機器級就更加唔洗講。
邊間中大型公司俾你係公司電腦set自己嘅bitlocker密碼
LM
條片show俾你睇就梗係快,因為佢用password做password
你個密碼長啲,破解難度係指數級咁上升
破唔到, 未搵到證據, 拉左唔比保釋, 排你十年八年都死
linux再用ext4 加密應該頂到吓
原來 google d 電腦唔係用 linux
yes, 佢後面有成個中國backup,絕對唔可以睇輕
逼供已經賤
重落埋藥
有冇防備方法?
Veracrypt推薦,你仲可以用一個file 加密碼做key
安全好多
仲可以整個fake password
btw,有無被破過?
唔自己再encrypt 其實好易
係架format都冇用,1有人拉你最好就係物理毀滅
可以揾個card reader+sd card 裝tail os
有秘密可以用usb開機搞,有狗入屋即時沖廁所/吞落肚,電腦唔會有任何資料
我覺得
可以話我發神經冇問題
但每樣野都可以去到國家級問題好耐
好多野借D意拉到好似好高危險好大危機咁樣對付人
但大多數用背後發功
表面係D社團做嘅果種樣
而家果個抗爭佢地只係用傳媒所以事情好多都係佢地可以控制果種
但實際上肯定做左好多年呢D害人野
只係果個平台相信唔係單一只係香港區
當全部野分開地點分開隊伍秘密咁做
基本上係好易搞到想知實情嘅人混亂
而且資訊都掌握晒係佢地自己人手上
其他人知果D野基本上係唔足以證明有人做過某D事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞