LIHKG 箍牙集中討論區 41

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
有冇邊個醫生平啲 budget 4萬幾 啱啱consult 牙醫mock一隻牙 加埋要5萬幾
我箍個個普通傳統鐵粒粒3萬幾
邊個箍得快啲 一箍就要箍兩年起跳?
我打左2枝骨釘唔痛,無感覺,淨係裝完FEEL到重左少少,加左D野咁
係呀 呢啲算複雜case嚟?
巴打
借問聲你consult連x ray幾錢
係咪之後決定左箍牙都唔會減返d錢?
巴打想請問一下暫時為止覺得伍醫生有咩好有咩唔太好?想大概知佢係有耐性type定係太忙?
唔包, 今日問咗我呢單case需唔需要打骨釘 醫生話要睇下之後進展點樣先再決定
係呀 我都係條脷搞到咁一直有鼻敏感 細個嗰陣開始已經會用口呼吸所以就搞到咁
Consult無記錯就好似$1000
X ray個到就$4000 如果決定箍會係箍牙個到扣返
佢應該係做嘢好快手個type,今日覆診換線5分鐘搞掂,之後我問咗幾條問題佢都有解釋俾我聽,始終出面都有人排隊咁我無再問咁詳細。 但如果好多人排隊既話佢會好快咁答完你就算
唔知係咪牙醫幫我墊高咗排牙
食嘢好吃力 要用好多時間妹下妹下
而家食嘢食到唔肚餓就算
唔該晒巴打咁睇嚟我會去TST consult 一下伍醫生先 想問下consult fee係咪大約$1500?
依家開始試吓改,我都玩緊條脷
好似係 佢依家排到7月尾8月
箍過3次都失敗

【突發】女友牙齒大手術!永別大牙縫!全部磨光上牙貼片!
132,434 views

https://m.youtube.com/watch?v=iznHvH1Xvcw
吞咗條橡根落肚
唔該絲打
好想知點失敗法
我都盡量改緊 但成日會無意識擺返啱位搞到而家有下巴後縮既問題
啱啱我睇咗自己張payment單 發覺有個位話有13%discount 然而我唔知係點樣先有
啱啱上完橡筋 每日換一條嗰啲
但覺得好似冇咩feel唔係好緊同夠拉力 係咪正常
見人上完食嘢都有困難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞