LIHKG 箍牙集中討論區 41

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
之前返大陸箍牙,原本大約喺舊年年中開始拆箍,但依家返唔到大陸
想問吓各位有冇牙醫肯接手呢啲Case,或者只拆箍就OK
想問你地箍 Invisalign 做refinement通常幾錢
醫生覺得箍完
但自己覺得仲有小小唔齊 驚到時後悔
即係你個cool擺咗咁耐?
係啊,好彩個箍到依家都冇乜問題
有冇人睇過陳志廣?
睇完普通科佢推薦我睇呢位,我見網上都幾少佢嘅comment
ching可唔可以講多啲?
上網搵過佢好似有啲負評
我搵落又唔見有bor
係老左少少+西姑娘
ching點睇?

有冇人箍牙箍過專科鄭偉昌?
https://lih.kg/766870

btw佢consult fee係咪$300?
如果咁平去consult下都無所謂嘅
我包埋refinement
預左接手都唔平
可能原價甚至更貴(3 4萬以上)
朋友就係
今日去咗檢查,個牙醫話一係重新箍牙,但好貴,至少5-6萬
一係拆箍再裝固定器,呢個就2萬有找
budget 5萬
十幾年前睇過醫生預計要拔2隻
想問分期係點計
每間唔同
想問有深咬問題,箍牙係咪會貴啲同耐啲?
其實點先算一次refinement?
本身包兩次refinement
但係我第一次拎箍 個箍已經唔岩戴上我個牙到
咁牙醫就幫我重新scan過
原來咁都可以當一次refinement?
因為我中途都refine左一次 依加箍完但都係未齊哂
牙醫就話覺得ok 再refine就要加錢 因為只包兩次

所以其實第一次已經唔岩戴 佢再scan過係咪一次refinement呢
唉覺得好唔抵 有冇得同佢理論呢
今日去咗波波到consult 想cool隱適美
我右邊有一隻爆牙搞到門牙中線勁唔對
波波話我要箍3年左右 預50k
係比我想像中貴咗幾k 重點我係concern個時間好長
始終真係會變成每日嘅生活 我本身個人又好心急

請問有冇巴絲都係類似case可以分享下
想知大家中線唔對大概都係箍幾耐同幾多錢
非隱適美提你一句
波波出名hea
refinement 唔係包嫁咩

利申 專科,醫生話refinement 唔洗俾錢
有個親戚喺波度箍咗5年
嗰陣未有限時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞