有冇沙駕考車既巴絲(4)

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
冇記錯非智專就要自己得閒去counter 問
智專要靠師父幫你
但好多師父都唔會理你, 你慢期快期都係咁教
你都係今日考?
點樣俾人害死
你炒咗之後即刻報駕院邊個plan
X2…
都唔知仲要考幾多次先得
好灰心
Cut右就淨係望右鏡同盲點
我學係咁
不過肥咗
會唔會你扭呔同望鏡擰頭差唔多同步做,所以佢覺得你遲

我自己係打燈 望鏡 真係想cut果陣就擰埋頭 跟手就加速過線
差唔多到D CUT線位前, 就要久唔久望下鏡先, 留意後面多唔多車,
等自己可以有個心理準備先, 如果見到超多車, 就可能要慢少少搵位CUT線,
如果見到無車, 就快手D打燈, 睇鏡,盲區, 就加少少油cut出去...
記得睇完盲區, 望番前面先好開始扭呔
但係我都肯定自己係睇咗盲點先扭軚
算啦唯有下一次再做好啲

我打咗去駕駛學院問,原來持續進修基金嗰個就算唔join返佢哋plan都可以,只要你合格同埋上夠佢嘅堂70%就可以拎返錢

同埋學籍可以延長,不過就要自己send email俾佢

我諗緊出去學好冇
考果日約唔約到堂,

考前果粒鐘操完車,再直接考會好d
姐係自己出去補考合格,只要上夠佢70%堂,都可以攞翻錢?
唔係要pass埋佢個畢業試先拎到錢咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞