有冇沙駕考車既巴絲(4)

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
唔洗咁早約 5月考 12月搵佢等佢知有你依個學生
1-2月約期 上埋基礎訓練 整學牌
thx
之前駕院打黎都話叫1月中左右先去攪學牌 我以為要早d約定師傅咁姐 如果咁既話我12月先再搵個師傅
咁我係未拎學牌前咩唔駛理住 仲以為有d理論堂要上
係呀….都係得基礎訓練要上
同埋諗定要補鐘嘅日子
因為沙田出面個兩間補鐘啲期都好Full
提早個幾月去約….
到時再同個師傅夾啦 而家諗到太後都好多變數 一陣又爆多次武肺又係盞攪
1. 令頭望住個窗,一見支野到就即刻扭盡左

2. 睇你習慣,做得到唔fail 就ok

3. 唔可以前後度位,停低左就要開始泊,所以最好前多少少先停都唔怕

泊車調頭 阿sir 讚我做得好好
私人補鐘師父預早約好,我早左七個月已經約定
做左獨立訓練未
個阿sir 係你撞埋路邊先出聲
仲有撞雪糕桐都會出聲,我試過
有吊迫力子? 將個車速降低d , 慢到龜速都唔怕,扭呔速度要快
你衰咩位,我阿sir 教,見到支野即刻快手扭盡左,

之後睇右鏡,見到黃色第一個字母就回一圈呔,

第二個字母就回多一圈,個泥擋入左白線就扭盡右

車速一定要慢,扭呔要快
我無特別留意

不如下次你試下呢個方法先,見到支野再望下是唔是泥擋位

阿sir教我用呢個方法第一次就成功, 之後未試過出界, 停車時部車夠直就ok

後日考 好擔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞