白色車女司機可能要坐監, 咁黑色車個司機只告衝燈?

483 回覆
17 Like 248 Dislike
黑色車29歲女司機其後自行到警署,警方今日以涉嫌危險駕駛將王姓女司機拘捕
唔洗copy幾十次 1)涉嫌 唔係最終落charge 2) 呢單野最後告危駕都好難入 DOJ 9成9會叫佢認條不小心然後唔告老危 3) 你可以搵下有無案例係咁樣衝燈都入到危駕 我做咁耐case就未試過
咁即係點? 咪危駕囉
但你白車撞死人呀,引致他人死亡會入邊個?
即使退一萬步 比你入到危駕
佢個危駕只會係因為佢係一條道路交匯處到衝燈 相對危險 最多咪罰錢 社會服務令
我就未見過入危駕但係無撞到人 車 政府公物 or 撞roadblock
又係你話只可以告衝燈,唔會告其他罪
話只會告衝燈果d一聽到告危駕就以為好大件事咁,以為會罰到好勁,而家成班7哂
賣左架audi搵清洪啦
告左老危啦
你交返個牌出黎吧啦
睇返前面話黑車最多告不小心嘅
告危駕

總之前車司機都要負責任啦
有機會不小心/危駕。呢單睇佢上到court 改唔改到不小心。

但你睇番前面有班傻仔會話告埋謀殺la笨
黑車搵個大狀打官司啦
不過真係唔明點解前面班人要咁實牙實齒話無可能老危
因為當時拉白車嘅時候就話會根據返現場情況 同佢嘅意圖原因黎落charge
連我地班旁述嘅講呢單case都會講埋黑車,黑車點會係普通衝燈咁簡單
咁佢真係只係衝燈 後車跟佢衝關佢鬼事咩
咁黑車真係要多謝豬隊友
依加件事係兩架車都衝燈
大家比人告都一樣
但之後點判/入邊條就另一件事
涉嫌危駕,都未必真係告得入
連登法庭,我來聽堂。
黑色車=聚賭
白色車=唔喺公海殺人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞