白色車女司機可能要坐監, 咁黑色車個司機只告衝燈?

483 回覆
17 Like 248 Dislike
堅過陳浩明,講完
係人治既話樓主都係樓主死先
一萬蚊你比我
食住前車氣流,所以快咗
連登仔無咁ge智商理解,喺佢地眼中衝燈就係衝燈,唔會明點解可以告老不/危駕

同埋佢地會以為老不係好大件事(撞正新巴單紅官除外)
班友應該真係無車的

最簡單嘅例子就係著拖鞋
咩例都無寫著拖鞋呢樣野唔得
但出事嘅話慣例告多條老不
呢啲係出左車普遍會知㗎啦

child登仔
好彩佢地無車ja,以佢地logic,衝燈永遠都係扣分就無事,馬路多左幾多炸彈都似
我講緊嘅係前車係其中一種喎

前車係你視線範圍之內
如果佢車大過你部車
打死火燈你係咪一定睇到
第一時間收慢左先再判斷其他野啊
咁點撚樣前車唔係你判斷之內啊

無車無牌嘅縮返去你老母個閪度啦
夠臭啊 岩你
W/X牌....
條路的確係行70,就算收慢行50,其實有冇諗過audi快多少少可能變左三人死亡
到時又唔知幾多人屌個跛左既小巴佬無人性,咩躝癱低b垃圾乜都齊,成班讀屎片法西斯屌左先,睇返個位遮q住哂,咁短反應時間Max Verstappen 土屋圭市都死啦仆街,渣緊部咩車呀,扭得切都反得
之前我喺#343比喻唔同嚴重性可以charge唔同罪,佢地就會話告埋謀殺la笨
如果佢地有車
諗住最多咪五分咁嘅心態揸出去
真係好危險。。。。
唔好話衝燈,其他野佢地都會覺得扣分就算,成件事勁危險
唔係暴動
呢種案唔會係周圍就告埋你串連
車都未揸過學人講交通規則
不如話被捕手足俾兒登冷軍誤導,博減刑
兒登仔車都未揸過幻想自己係判官,怪唔得會有阿Sir做嘢唔使你教
咪就係有責任確保真係出得囉,佢應該唔知未出得
知既話會望哂兩邊唔會咁大獲
壞燈又未有人黎,唔通唔過,我都想
非法賽車見燈就衝或俾警方查車逃捕勁衝走佬 呢啲都危駕啦
渣車係好多野係冇得避架,個小巴佬咪冇得避囉,汀九跌落山部巴士都多數避唔到啦,個車頭爛緊唔通個個即刻反應到扭右鬥力呀?
睇嚴重性 無人1823咪當你淨衝紅燈 到大把人見證到係咁打去投訴 仲有埋cam片就一定加多條不小心駕駛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞