白色車女司機可能要坐監, 咁黑色車個司機只告衝燈?

483 回覆
17 Like 248 Dislike
自首左...
Fake 左唔代表值得可憐,學車教睇燈行,唔係睇人行
講到大圍又誇張d
但係出事果陣,佢過左路口,小巴就到,所以係中左其他方向汽車駛過道路交匯處

同埋你睇番d片,黑車出去果陣,仲有另一架車係過緊個路口

而家係差在可唔可以加甩危駕,告不小心就算,應該唔會就咁告衝燈

白車明明一定走唔甩,老危硬,但一堆人又話要起底又順咁,黑車蓄意衝燈仲有可能走得甩,但一堆人話正常,無事,唔應該罰,有無老不都無所謂,最多扣分

唔知仲以為呢度唔係平時超速都要1823人既連登
連登仔最叻起底
打甩*
比你做律政司死得人多
如果黑車喺中間見到前面仲有車橫過, 佢應該點做
咩叫唔導?
不如你話黑色車遮住前面個紅綠燈,再告埋政府啲紅綠燈位置不清晰
司機有責任留意前面路況,你重想撐?
事實上的確係咁
黑車真係淨係衰衝燈
果下佢其實要應該aware自己係7左,寧願踩brake都好過直行直過,之後正常黎講係可以r波退番去後少少ge位(唔計後面一齊7左果架白車ge話),再等真係綠燈,先過番

佢係好彩在無撞到小巴
上庭咁講即係明知衝燈照去,肯定可以加監
上到court咁講同花式自殺無分別
判串謀謀殺好未
黑車故意衝燈故意誤導後車,謀殺小巴佬
咁大盞紅燈都衝?
起底唔緊要,但起個停佐車一定走唔甩既,唔起個走甩佐既仲要話衝燈好正常成日叫人兩單係獨立case,但事實就係如果無白車,黑車咁樣衝十字路口燈擺上來咪又係一堆人唔覺得只係扣5分就算根本佢哋自己先最係比白車個case影響到
衝燈只係base,但佢都係有機會告老不,不過見一堆人連老不都唔想佢有姐
CHECK下黃定藍
黃 : 危駕, 企圖謀殺, 企圖恐襲小巴, 車輛由德國仇人勢力提供, 煽動他人覺得政府道路指示不清晰而仇視政府
藍 : 黑車知道1公里後面有緊急車輛嚟緊, 所以喺安全情況下讓路. 頒好市民獎
黑色車正常一定問哂律師意見,剩係扣下分先自首喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞