白色車女司機可能要坐監, 咁黑色車個司機只告衝燈?

483 回覆
17 Like 248 Dislike
Sor ,自膠左
你唔洗再同人爭論㗎啦
你係咪on9 仔大家有眼睇
告唔告老危係睇對道路使用者有無做成風險(呢單case一定有,十字路口).如果佢係就咁喺個單向線衝ge,就可能淨係告衝燈ge

下列情況下衝紅燈︰

其他車輛已停下,而行人正在橫過馬路
其他車輛已停下,而來自其他方向的汽車正駛過道路交匯處 (衰呢樣)

https://www.td.gov.hk/tc/road_safety/safe_motoring_guides/dangerous_driving/index.html
柒咗就唔好扮假膠嚟兜啦柒頭

祝你未斷氣就俾人拎去火化 人哋同你講返句咁認真
成班坐係屋企唔幫 告哂
可能佢地無車牌je
後面嗰個on9又要幫佢負責埋咩,鬼叫佢係女人揸車
黑車跟轉左既孭仔燈衝燈直行就一定係衝燈,但佢過既時候大涌橋道啲早段車群過晒喇喎,十字路口清空左,除非亂黎,危駕應該好難成立
搞到死人, 都好難唔告, 最多有個勁啲大狀幫手可以判輕啲
唔係計早段d車過哂就計,出事小巴咪係道路使用者,你係黑車ge位,你又點sure後面無一架車過緊呢個十字路口
睇完條片 個女司機似真係比黑色fake左
講到尾都係女司機問題 女人揸車鐘意發夢
人行佢就行
紅色車都fake 左一下
連登仔咩標準,一個人衝燈要承受其它人既罪行?
你都on9
首先點證明黑車一定刻意衝?
當佢真係刻意衝
點解蓄意衝燈就一定係危駕?
講撚到似層層咁 咩都有假定先
首先你呀媽要生你出黎 你先可以做到on9仔
隨時起步個時小巴仲係大圍,點計到
可能小巴司機見住黑車衝燈,視線望住黑車一路屌個黑車女人,跟住就白色車一野右邊撞埋黎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞