白色車女司機可能要坐監, 咁黑色車個司機只告衝燈?

483 回覆
17 Like 248 Dislike
咁如果炒落去係黑色車
白色車係咪要跟埋一齊炒落去?
人衝你又衝呀,你自己無判斷能力嘅咩?
得罪啲狗咪係,鍾意告咩都得,臨時改控亦得
巴士佬就係例子
無錯!
只能夠講其實黑車同埋白車都係錯,只不過係黑色車好彩無引起任何意外(留意番,白色車唔可以話係黑色車誤導佢,因為白色車係應該倚賴紅綠燈做決定而唔係黑色車),而白色車就係犯法+唔好彩引致意外,因為佢嘅違規行為引致發生致命交通意外,呢一個行為同結果就導致不小心駕駛引致他人死亡呢條罪了。
當然,如果係有證據證明到黑色車嘅衝燈行為,令到小巴司機要紐帶呔避開佢而再引起交通意外,咁樣黑色車就唔只告衝紅燈了。
屌你
成班以為自己識法律就係度自己解讀法律
根本黑車衝燈同埋白車撞人係完全無關系既兩件事黎 點解可以拉黎講?

黑車衝燈 最多咪扣分 嚴重少少加條不小心駕駛好未? 佢係好彩 因為無撞到人

白車撞人 係因為白車自己唔睇燈 衝燈撞到人 因為睇燈係你自己本身既責任同埋Standard 黎 ,乜撚野人地衝所以我又跟住衝 呢d咪又係白車本身完全低於standard + 佢真係撞死人 所以佢比人告危駕係食撚硬 認罪最少坐2-3年 (係咁低 香港法例係咁垃圾)
誤導條命咩 每個司機自己都要有一個合理既水平
條友無腦衝燈撞死人就係佢錯
黑車鬼有誤導佢咩
危險駕駛
差别在有冇影響人,有影響到人就有機會入危駕
成日話香港考車太易
我都想知邊個師父教落跟前車行就行得唔洗睇燈, 如果係迴旋處唔通人出你又出?
都唔知呢班人個車牌係咪淘返黎
睇到新聞好似都係女人
你好適合做律師法官,喺繁忙嘅十字路口衝紅燈仲要唔慢都俾你講到有謹慎留意避免相撞
拒絕交司機名
登記車主唔一定係司機,唔交名就吹佢唔帳
想問小巴其實有無衝燈尾
如果係考車,架紅色車都fail
最多咪不小心駕駛 咪玩啦危駕
通常連續多次違規/嚴重超速就會定作特登
但如果一次半次個別犯規要證明係係唔係係難

同時間你都會聽過好多司機撞車話避狗避膠袋對面開高登射住暈咗

到最尾就睇律師點拗同官點判
就算要交人 你認為真係會交出真正衝登者?

仲信特區司法? 個腦智障?
所以咪話俾盡扣5分同罰六百四囉

無講錯喎

關鍵係支港牌

只係想講支港牌係有特權 呢單嘢揚咗 咪扣5分 加六百四

如果無意外, 只係係街俾黑截到 最後就會無事 因為就係支港牌
梗係賴得就賴
咁前面架車的確係其中一樣要睇
架中港車入面嗰個好大粒?成班人扮兩邊對「連登仔」單單打打
衝燈要不小心駕駛,咁要衝燈黎做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞