荷蘭公主拒絕不勞而獲 履行王室職責前放棄160萬歐元津貼

182 回覆
565 Like 3 Dislike
話人肥嗰啲有冇諗過
人哋好自由
唔駛好似亞洲人咁日日夜夜減肥
社會都唔會對一個大學生 後生女有咁多無謂嘅束縛
更加唔駛please啲廢男
佢唔放權咪革命打仗囉
有乜理由人一出世就要畀王室日日吸血
係支那人先咁犯賤咩君權天授
到呢一刻都仲支持習帝
對比哈利條乞衣
俾你係孫中山,你又點㨂?
冇完結,但其實不斷變緊
就好似人嘅基因,哩幾千年其實冇乜點變過。
當時知識份子嘅思潮同滿清嘅腐敗,滿漢嘅鴻溝,已經注定咗唔可以過渡至君主立憲。

共和係必然會發生嘅事。

只係「中國人」呢個充斥著階級同奴性嘅DNA,共和必然係會瀨嘢
今時今日仲有軍人獨裁統治,好似金仔咁,你寧願俾錢還是打杖推翻政權?
革命打仗就最多死一代人
唔革命就世世為奴
最後咪又係你個仔/個孫埋單
所以唔想世世為奴就只可以選擇唔生仔
會唔會諗多d?

中國歷朝歷代都有人推翻暴政,結果點?死一代人真的解決到問題?最後咪又係子子孫孫埋單

美國推翻英國統治,今天仍沒有人捱窮嗎?

不想子孫為奴,最實際方法就係唔生。
“中國人”永遠唔會明咩叫君主立憲

佢小學讀Bloemcampschool,公立學校
中學讀Christelijk Gymnasium Sorghvliet,平民私校
大學我估都係Leiden,但都無可能係你講嘅離地
真奴性
咁都有二百正皮,仲學人講民主
呢個同意嘅
唔得
到時又會有人屌點解幫呢個唔幫果個
Gchi
不了
個學費唔係重點,香港degree學費都無令人負擔唔起,學生負擔唔起自己生活費

你諗吓個屋租幾多錢,我外國朋友都係同人夾租apartment,你望吓香港個套房貨

外國人地咪唔使趕人生deadline ,幾時要畢業,幾時要上到咩位
所以上到位係唔同既,你望吓雅子王后,就唔會有人再屌你

佢同queen maxima 做多幾多?無點睇開荷蘭王室,但知queen maxima 好受歡迎即使佢老豆個背景比人屌

但Prince Claus 生長時代好正常,佢既野咪同係中國所有人都戴過紅領巾一樣,最後荷蘭人都接受咗佢、佢仲要做係貴族家庭同埋做過外交工作,我諗依家既公主同女王儲好難搵到呢種出身老公
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞