荷蘭公主拒絕不勞而獲 履行王室職責前放棄160萬歐元津貼

182 回覆
565 Like 3 Dislike
英國保皇黨同國會派打左幾多次仗,死幾多人? 光榮革命背後唔等於無人死架

咁你接唔接受中共招安呀?

我係運動入面付出嘅,承受既又係咪要貼堂比你過目?
原來19年已經指責緊賣力既人,唔洗再徙我時間了

回返你同一句多謝你主動投降
咁再打落去係咪死得更加多人呀?
咁係咪接受中共招安呀,如果唔接受,而你又反共,咁你既論述咪自相矛盾囉
霉根: 屌你唔要比我
中咩共,中共皇室呀?攞啲九唔搭八嘅嚟比喻
皇室先有權力下放?皇室先可以轉化民主政體?
1蚊
因為法國無左王室真係亂左幾十年
當年係應該聽吉倫特派保留王室
我覺得有冇保留王室結局都會係一樣,波旁王朝一日唔倒台,遲早好似英國咁,國會派打保皇黨。

法國只不過係內戰變左斷頭台同拿破侖戰爭
戰爭肯定係無法避免
但英國打左一場之後基本上國本已定
法國個國本差唔多要去到二戰之後先定到
最後仲係要靠引入半總統制
即係實際上由總統擔任左以前君主既角色
而家個國王有啲大洗架,所以俾國民怨到飛起
之前佢買咗隻遊艇俾人bin c 到而家
不過歐洲大陸好多U 都只係俾幾百歐堂費
之前識個couchsurfing host 佢讀左2個degree
生活費都係自己打工搵返嚟
以前俾入叫啤酒王子添
但又好老實講
佢同Queen Maxima做嘅野比Queen Beatrix多好多
以為Prince Claus有nazi包袱,好多時都唔洗佢見人
唔係個個皇室都似日本咁幾乎入哂學習院大學度讀
本身有錢都可以生意失利周轉不靈嘅
人唔靚 但心善
真係ON9
拎D錢去做有建設性嘅事好過啦
就快冇架喇
1M係one off, 夠佢地fing幾夠丫, 又保鏢又一身名牌又大屋又晚晚去波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞