荷蘭公主拒絕不勞而獲 履行王室職責前放棄160萬歐元津貼

182 回覆
565 Like 3 Dislike
咁樣個mindset唔好
未上工先出糧而拎去捐,係拎人地既錢黎

但有個做法,可以唔出呢份糧,但果個金額係皇室用皇室名義捐,唔用佢本人個名
光環就佢拎晒
叫以後其他王室成員點算....
持之而恆應該係拎個筆錢出黎
自己成立乜乜基金乜獎學金
假設下佢如果有個細佬
個細佬唔學佢退返d錢一定比輿論屌到仆街
然後細佬學佢退錢輿論又會讚係呀公主開創先河
共哀帝就有佢份
下話,你咪繼續攬住條臭閪力架囉
你點知佢無問老豆拎,你實係哈利啦
咁撚認真做乜鳩
如果佢減肥瘦返一個碼, 應該好撚正
咪係
講吓笑啫
開post就扮人
留comment咪又做返勞改畜

個哀字通常都係講緊嗰堆冇乜實權嘅廢帝
呢條撚樣乜都要大權在握但又戇撚鳩鳩
應該都係崇禎嗰類亡國之君
兒登仔對政治人物就睇樣,明星就睇政治傾向
收皮cctoy
喺冷氣房支持笑4
下話 實係咁啦
有志氣嘅捐比政府或慈善機構,聲望會更高。
同你講政治哲學,你同我講付出生命,九唔撚搭八
笑左,你支持又唔諗後果,政治哲學靠你就滅國啦
法農既理念就係你呢刻唔打,後殖民地只會掐入民族鬥爭,殖民者轉化為政治中間人,好似今日既南非咁。

共產黨搞選舉,實際上都係下放左些少權力,你又係咪支持呀?

人哋堂堂哲學家比人討論幾十年既理論,就比你一個不學無術既連登仔踩到一文不值
笑左,攞法農出黎就一定啱?咁荷蘭英國有嗎?點解冇?
閣下好有學問哦好威哦
多謝你主動投降

三個回覆一個論點都比唔到
自我感覺良好
咪講左荷蘭英國已經係例子,法農算9數啦
咪講左再打落去要付出好多人生命,係咪你付出?
咁都睇唔到仲好意思扮專家
因為皇室本身係供奉對象 係維繫self identity嘅一種 關存在主義事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞