香港新片資訊交流 / 戲院會員優惠全攻略 #19

1001 回覆
8 Like 11 Dislike
要俾手續費真係好有貼錢買難受感覺
香港啲戲院係好奇怪
正常應該鼓勵人網上購票
驚售票員失業
要update system 不了
原來嘉禾網上手續費要11蚊一張
其實香港對比外國係咪算少重映
係呢個post先敢講,廢事比班死忠咬
見到飛夢第一齣電影熱唱吧就黎上畫,諗返起游學修之前講到點支持香港電影真係無眼睇
人地真係默默做野,2年前拍完套戲,為左可以宣傳發行可以專登開個網台出黎
佢仲停留係死咬話網片都係電影(呢個係我最反感),係黎緊既新潮流,又整係識花心機係個show賣飛到搞花臣
真係有d失望
【直播預告】商經局局長邱騰華下午3時15分就電影檢查制度見傳媒

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=23958&refer=Share
個台開咗一年都冇 你會唔會高要求咗啲呀
係,始終香港超過九成戲院都係播商業電影,賺錢為主
高登先開咗之後,重映選擇叫多咗少少
以後睇戲選擇可以同大陸睇齊
諗起都開心
諗起電影中心以後得啲刪剪過嘅外國電影就開心仔
國外電影都可以踩界 上映先cut
但港產片就會base on港安法框架去拍
即係以後上映嘅港慘片可以直接唔考慮入場
大逃殺好黃好暴力
即刻落畫!
有冇人今日會去嘉禾睇40蚊
我諗住海運試下睇,之前未去過
海運夠大幕 👍🏻
【影迷好消息】高先電影院 早場優惠延長至下午2時
🎟成人票價:
🔺平日 $75
🔺周六、日及公眾假期 $85

🎟小童/學生票價:
🔺平日 $60
🔺周六、日及公眾假期 $70

🎟長者票價:
🔺平日 $45
🔺周六、日及公眾假期 $55
https://www.instagram.com/p/CS-0ST7tfOp/
$75 早場
都仲係好貴
銅鑼灣cc 早場$38
搭埋車出去來回 都唔使$75 😂😂😂🤡🤡🤡
之前果套屍殺半島都麻麻地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞