香港新片資訊交流 / 戲院會員優惠全攻略 #19

1001 回覆
8 Like 11 Dislike
英皇唔會比你咁做
買兩個中間位,搏其他人唔想買左右單丁位,結果兩人霸晒四個位
我就係試過買左右嗰啲單定位,一條友,吹咩
我見到我通常都會買嗰個單殅位
尤其係戲院中間行中間位
我都係
有d場係走廊位係螢幕中間,正常都買貼近走廊位,個pair情侶就買走廊位隔離個兩個位,搏無人買個單丁
入到去坐低 個pair情侶就移開一個位坐
好多謝呢d人,成日reserve個靚位比我
好心個d人啦,咁唔想人坐你隔離咪買d西位囉
你買d中間行中間位,唔會咁天真諗住無人會買個單丁位下嘛
而家好撚多人都係單丁友去睇戲
無錯,成日一條友last min買飛都有靚位就係靠呢d自私精我無任歡迎
以前要靚位要一早買定飛, 現在真係即場都仲得
有次仲經典,
Abc 三個位,網上顯示ac有人買左,咁我買b,
入到去先知原來係情侶,
我對住阿翠張相發誓,我買飛時真係冇諗過會有呢d醒目仔女咁樣買
個女仔唔知係唔係唔gur, 開頭成日同男友pass 來pass去爆谷,
我完全冇出聲,但好快佢男友可能覺得唔好意思,就stop左唔再食爆谷
Broadway Cinematheque 百老匯電影中心

取消《同愛一家》放映啟事
Cancellation of Screening of Taiwan Equals Love
「歐亞彩虹週」主辦方遺憾宣布取消《同愛一家》放映。
電影檢查監督不允許該紀錄片以完整版本上映。根據主辦方一致同意的原則,本節目不會放映經過刪改的電影,我們遂共同決定取消《同愛一家》放映。不便之處,敬請原諒。
經票房購買受影響場次之客人,即日起可親臨百老匯電影中心票房辦理退款。經網頁或應用程式購買受影響場次之客人,我們會安排信用卡自動退款。退款大概需要30 - 60個工作天。

The organisers of the ‘EU-Asia Rainbow Docs’ regret to announce that the scheduled full-length documentary “Taiwan Equals Love" will no longer be screened.
The Film Censorship Authority did not authorise the screening of the full documentary. We jointly decided to cancel the screenings of the film, in accordance with our agreed policy not to screen censored films in this programme.
We apologise for any inconvenience.
Ticket-holders for this screening can bring their tickets to the Broadway Cinematheque for refunds. For those who purchased tickets online or via the Broadway mobile app, the automatic refund will be completed between 30 to 60 working days.
Cls
Taiwan Equals Love
咁唔怪得唔俾播啦
好心啦
對情侶小家到咁
唔爭在買晒三張飛都唔好貴啫
呢D係賤格囉 咁唔想同人坐就把炮D包場/包VIP house
我覺得實係政治審查
台灣同婚 咁敏感
https://youtu.be/n5HunLXdraY
睇完個trailer唔覺有咩敏感想cut遊行示威個part?
唔比叫台灣做國家掛
未來呢d情況不斷會有架喇, 先自我審查再國安審查
Golden Scene Cinema 高先電影院
🎬【特別放映】曾獲金馬獎新導演的 台灣導演 #黃信堯 的兩套電影 《#大佛普拉斯》及《#同學麥娜絲》。從普拉斯(plus)到麥娜絲(minus),黃信堯不變的價值是 「人生如戲,戲如人生」人生無論多荒謬,還是要過下去。有啲係一定要喺戲院睇,機會嚟啦!

🧘‍♂️《大佛普拉斯》(TheGreatBuddha+)
🏆榮獲第54屆金馬獎10項提名,5項獲獎包括最佳攝影、最佳改編劇本等
🏆第37屆香港電影金像獎最佳兩岸華語片

✍🏼紀錄片導演黃信堯的首部劇情長片,保持濃厚社會關懷。有錢人的人生是彩色的,主角菜埔在佛像工廠當守衛,嘆生活只有黑白色。一念之間,錯中錯牽扯案外案。神棍橫行、政商掛勾、連黑道白道都來糾纏。以黑色幽默,笑著諷刺世道。

🎟場次
7月25日(Sun) 19:30
8月1日(Sun) 19:30

👨🏻《同學麥娜絲》(Classmates Minus)
🏆榮獲第57屆金馬獎8項提名,2項獲獎包括最佳男配角、最佳美術設計

保留獨特的黃信堯個人風格,講述從中學已成死黨的四個「有理想」中年男子,不怕變成Loser,人到中年都可以活得青春。生活很苦,那就跟朋友說說「幹話」、真心話,齊齊笑著吃苦。

🎟場次
7月19日(Mon) 21:30
7月25日(Sun) 21:30 *
7月29日(Thur) 21:30
8月1日(Sun) 21:30*

*特別場設有資深影評人 #登徒 主持20分鐘的映後談。

購票🎞|https://bit.ly/37zCmEf
MCL Club Plus 會自動延長會籍?
之前睇24號到期,但尋日唔記得轉Max
今日睇就變咗30號到期
然後有兩個你出現了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞