諗返轉頭,埼玉都唔係真係無敵

166 回覆
13 Like 67 Dislike
頭幾集d地底人都打到埼玉爆江啦

因為埼玉嗰時發緊夢
現實中嘅地底人最後係舉白旗走咗佬

需要重睇嗎?

邊個真心

點?
自己錯就話人真心?

係啦,你睇得好熟巧威威
你咁認真點同你玩

討論吓,唔需要起晒螯
我都話開呢個post為娛樂
無謂動氣

再重申,我討論埼玉波羅斯呢一戰有運氣因素
Physics嘢好多人講,我都貼咗link
除咗「埼玉有幾勁」嗰篇
今日有人出咗篇新文
http://pansci.asia/archives/119540
但始終冇解決埼玉跌落月球係靠運氣呢個問題
所以佢會咁易打贏都有借助運氣
假使如樓上話,靠粒石仔都可以彈返地球
用嘅時間相信會更長
到時下面班英雄應該冇一個係波羅斯對手
咁就算埼玉返嚟之後打得贏
都係慘勝

運氣,係存在嘅
當然都係心態問題
佢第一拳就「認真系列」嘅話
波羅斯已經死咗
不過我亦指出呢個係埼玉個性
任何佢有期待過嘅對手
佢都唔會一拳就打低
似係搵樂趣多

我意會係到呢度咁上下
歡迎繼續討論

退一步講
崎玉係因為無認真打
先存在你講既有運氣先贏
我姑且當你呢點成立咁討論

而且你都知佢認真打會直接打完
但你走去用崎玉因爲無認真而可能輸
所以隻外星王 可能>崎玉
去證明佢唔係無敵?

討論係咪無敵唔係講緊認真既情況咩?
唔係既話 真正無敵既只係得任人打都唔死既角色
如果你無敵既定義係呢個既話 崎玉梗係唔係無敵
屌,點解試下用科學討論都會引到班小學雞出嚟

其實埼玉返到地球有幾個可能性:

第一,佢係大氣層果時已經用空氣調整角度,令自己飛去月球

第二,個boss特登瞄住個月球打

第三,如果唔係靠大氣,可能係靠太空嘅碎石,彈下彈下彈去月球,當然俾佢打到嘅碎石都會以相等速度相反方向飛出去,可能會打中其他行星或衛星

第四,如果佢唔靠月球,只係靠碎石,一樣可以返到地球,但俾佢打到果粒碎石要夠硬,同埋打完之後會以相反方向同雙倍嘅力彈返出去

利申:dse phy 2
佢認真系列一拳個反作用力應該都可以係宇宙返到地球
屌你老母超現實漫畫你同我去用物理分析
到底有幾毒同on9先會開到呢個post
其實....呢套作品都係搞下笑, ,惡下搞, 玩下野
點解咁多人要認真咁係度挑骨頭???

痴線佬集中地
let's rock!

okay fine,

作家應該冇讀physics,
波羅斯踢琦玉上月球果下反作用力自己都會直插地球

佢地都唔是地球表面到打 點會插爆地球
反作用力落左落飛船度姐
好似話個動力無爛到 架飛船就唔會沉
如果你咁講 佢一早認真一拳 一早win 啦
完!

弱智樓主

原來有人提過?
咁前人點講?
原post喺邊?

你遂個一拳po搵啦柒頭
唔係連登呀傻仔
哥倫布
正常人有用腦都諗過啦

新舊膠三登都搵過,唔係好覺
介唔介意搵俾我?麻煩您了

麻你老母 知道自己麻煩人就收皮啦
你咪搵一拳 然後個個po都入去睇囉 一定有人講
傻閪

一拳post由舊登時代起我應該全部有追晒
因為原作太慢
基本上日日都望吓有冇一拳post
過到連登後一樣兩邊有追
但真係唔太覺有人提過
如果你有印象
有冇咩keyword可以借嚟搵搵

Btw搵緊2ch同ptt

雖然唔關我事
但其實呢…樓主你個論點咩"踢上去如果唔係中月球"等等係一拳各討論區來講真係月經來

同埋你一味話無無無,話三登都無,人地都講左唔係連登呢類

俾埋link你喇
https://tieba.baidu.com/p/5130960879
入邊再有第二條link 有埋圖,係d人問村田你呢個問題,有村田既解答

大謝
頭幾集d地底人都打到埼玉爆江啦

因為埼玉嗰時發緊夢
現實中嘅地底人最後係舉白旗走咗佬

需要重睇嗎?

邊個真心

點?
自己錯就話人真心?

係啦,你睇得好熟巧威威
你咁認真點同你玩

討論吓,唔需要起晒螯
我都話開呢個post為娛樂
無謂動氣

再重申,我討論埼玉波羅斯呢一戰有運氣因素
Physics嘢好多人講,我都貼咗link
除咗「埼玉有幾勁」嗰篇
今日有人出咗篇新文
http://pansci.asia/archives/119540
但始終冇解決埼玉跌落月球係靠運氣呢個問題
所以佢會咁易打贏都有借助運氣
假使如樓上話,靠粒石仔都可以彈返地球
用嘅時間相信會更長
到時下面班英雄應該冇一個係波羅斯對手
咁就算埼玉返嚟之後打得贏
都係慘勝

運氣,係存在嘅
當然都係心態問題
佢第一拳就「認真系列」嘅話
波羅斯已經死咗
不過我亦指出呢個係埼玉個性
任何佢有期待過嘅對手
佢都唔會一拳就打低
似係搵樂趣多

我意會係到呢度咁上下
歡迎繼續討論

退一步講
崎玉係因為無認真打
先存在你講既有運氣先贏
我姑且當你呢點成立咁討論

而且你都知佢認真打會直接打完
但你走去用崎玉因爲無認真而可能輸
所以隻外星王 可能>崎玉
去證明佢唔係無敵?

討論係咪無敵唔係講緊認真既情況咩?
唔係既話 真正無敵既只係得任人打都唔死既角色
如果你無敵既定義係呢個既話 崎玉梗係唔係無敵

樓上俾link引村田解釋
提到只要係埼玉,就點都返到黎地球
已經完全擊敗我
如果你咁講 佢一早認真一拳 一早win 啦
完!

冇錯,但佢就係唔會咁做。只要係令佢期待嘅對手,佢都會留力觀察吓先
波羅斯如是、餓狼如是
屌你老母超現實漫畫你同我去用物理分析
到底有幾毒同on9先會開到呢個post

拿,我真係無意講Physics
我係提出運氣因素啫
唔知點解搞搞吓變咗Physics post
屌,點解試下用科學討論都會引到班小學雞出嚟

其實埼玉返到地球有幾個可能性:

第一,佢係大氣層果時已經用空氣調整角度,令自己飛去月球

第二,個boss特登瞄住個月球打

第三,如果唔係靠大氣,可能係靠太空嘅碎石,彈下彈下彈去月球,當然俾佢打到嘅碎石都會以相等速度相反方向飛出去,可能會打中其他行星或衛星

第四,如果佢唔靠月球,只係靠碎石,一樣可以返到地球,但俾佢打到果粒碎石要夠硬,同埋打完之後會以相反方向同雙倍嘅力彈返出去

利申:dse phy 2

調整角度冇可能,請睇47話頭三格

波羅斯專登踢佢上月球,樓上有人講
但用意係咩冇人知
就唔理了

三、四Physics嘢我都唔識,亦唔係我開post想討論嘅嘢,所以都係算

樓上有link引村田解釋,大意係:只要係埼玉,就點都返到地球

所以此post已完了
多謝留言
講真 , 巴打話佢好彩唔洗飛出太空 ,

其實有冇諗過 , 運氣都係實力既一種
講真 , 巴打話佢好彩唔洗飛出太空 ,

其實有冇諗過 , 運氣都係實力既一種

當然有
所以先開呢個post討論吓
不過村田已經一鎚定音
冇討論空間了

多謝留言
用科學角度討論有咩問題
班人無睇過空想科學讀本
用科學角度討論有咩問題
班人無睇過空想科學讀本

我有,好好睇
最記得有一篇講超人變身要用十幾分鐘先得
同埋變完之後會手粗腳粗
冇可能活動得咁靈活

PanSci都唔止一篇文用Physics去理解埼玉幾勁
係幾有趣

可能大家睇漫畫為輕鬆
覺得講古唔好駁古
套漫set佢最勁就唔好深究

本來我都唔深究Physics
只討論運氣
然後好多腦補出現
(雖然上面條link引村田話「只要係埼玉,就算放個屁都會返到地球)

多謝留言
用科學角度討論有咩問題
班人無睇過空想科學讀本

用科學角度可以係計吓埼玉普通拳幾大力,jeros用幾多能源,或者好似上面篇文咁會唔會推走月球

但唔係討論如果佢唔中月球會返唔到嚟呢種議題,因為喺套漫畫入面根本無supporting,你用現實logic套落去只係鳩噏唔係科學
運氣都係實力既一部分
係贏好彩呀 咁係咪贏?
只要佢一直贏 無論佢點贏都好 佢都係無敵
就是咁 唔明樓上果堆格硬腦補黎做乜
運氣都係實力既一部分
係贏好彩呀 咁係咪贏?

唔係運氣問題,係作者無畫過撞唔到月球會點,撞唔到月球返唔到嚟只係FF
仲以為有驚天大發現
原來係哥倫布

弱智樓主

原來有人提過?
咁前人點講?
原post喺邊?

你遂個一拳po搵啦柒頭
唔係連登呀傻仔
哥倫布
正常人有用腦都諗過啦

傻閪

因為原作太慢
過到連登後一樣兩邊有追
但真係唔太覺有人提過
如果你有印象

啫係你追漏咗囉
柒頭搵多次啦

弱智樓主

原來有人提過?
咁前人點講?
原post喺邊?

你遂個一拳po搵啦柒頭
唔係連登呀傻仔
哥倫布
正常人有用腦都諗過啦

傻閪

因為原作太慢
過到連登後一樣兩邊有追
但真係唔太覺有人提過
如果你有印象

啫係你追漏咗囉
柒頭搵多次啦

咁有心機返嚟覆返我
樓上有人俾咗百度link
連村田解答都有
你都可以去睇吓

多謝留言
諗返轉頭,宇智波斑一早殺鳴人就唔會輸
諗返轉頭,夜神月唔好叫魅上幫手就冇事
諗返轉頭,無論邊個一早殺左黑崎都統治到世界
諗返轉頭,(十年後)黑鬍子一早殺路飛就唔會輸

呢啲類比唔同,唔係馬後炮
我討論運氣問題
係想指出運氣會影響佢呢一戰嘅勝負
同佢有幾勁冇關
然後上面爭住出嚟講Physics⋯⋯

點解唔理我話佢計好咗角度先俾人踢?

因為你要先重睇村田版第47話頭三格

On99
你睇返原版85話,第三頁先講啦
運氣都係實力既一部分
係贏好彩呀 咁係咪贏?

唔係運氣問題,係作者無畫過撞唔到月球會點,撞唔到月球返唔到嚟只係FF

都係
原作冇月球呢part
村田版先加
不過加完好睇咗
副作用係引起好多Physics討論
諗返轉頭,宇智波斑一早殺鳴人就唔會輸
諗返轉頭,夜神月唔好叫魅上幫手就冇事
諗返轉頭,無論邊個一早殺左黑崎都統治到世界
諗返轉頭,(十年後)黑鬍子一早殺路飛就唔會輸

呢啲類比唔同,唔係馬後炮
我討論運氣問題
係想指出運氣會影響佢呢一戰嘅勝負
同佢有幾勁冇關
然後上面爭住出嚟講Physics⋯⋯

點解唔理我話佢計好咗角度先俾人踢?

因為你要先重睇村田版第47話頭三格

On99
你睇返原版85話,第三頁先講啦

即係閃光出風刃腳然後俾餓狼踢返轉頭嗰頁?
唔明你想指出咩
屌咪撚on9啦 一套超現實漫畫
你係到用物理角度解釋係咪傻撚左
個作者鍾意點畫就點畫架啦
係套漫畫號世界 作者話佢無敵就係無敵
想佢死就死 分唔分得清現實同虛構世界
好撚on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞