諗返轉頭,埼玉都唔係真係無敵

166 回覆
13 Like 67 Dislike
頭幾集d地底人都打到埼玉爆江啦

因為埼玉嗰時發緊夢
現實中嘅地底人最後係舉白旗走咗佬

需要重睇嗎?

邊個真心
埼玉接近黑洞會點

打到佢加速蒸發?

因為埼玉嗰時發緊夢

需要重睇嗎?

邊個真心

點?
自己錯就話人真心?
埼玉接近黑洞會點

黑洞吸唔到佢入去

八爪魚用重力波佢都無反應
其實....呢套作品都係搞下笑, ,惡下搞, 玩下野
點解咁多人要認真咁係度挑骨頭???

痴線佬集中地
let's rock!

okay fine,

作家應該冇讀physics,
波羅斯踢琦玉上月球果下反作用力自己都會直插地球

如果琦玉唔係同地面90度被踢上去,波羅斯就未必會直插地球,另外波羅斯唔係地球人,如果佢MASS好大,踢琦玉上去而自己唔反方向退都有可能,請PHY達人解答
其實太空有好多碎石 殞石

只要粒石夠佢兩隻腳踩咁就跳到返地球

放篤屁咪得,洗咩咁煩

因為埼玉嗰時發緊夢

需要重睇嗎?

邊個真心

點?
自己錯就話人真心?

係啦,你睇得好熟巧威威
你咁認真點同你玩

唔一定,除非舊石好大同好硬,如果唔夠硬會被琦玉踩穿,如果夠硬但唔夠大會被琦玉踩埋去月球,好果夠大夠硬先可以踩住跳返去地球,另外仲要睇舊石係靜止定移動,移動嘅話又向咩方向移動,請PHY達人解答
佢只係好彩
打波羅斯嗰時俾人一腳踢上天
點解個天咁大,又會咁啱跌正落月球?

有人計過
佢係以光速63%飛出去
如果單眼佬踢過少少
佢已經直飛太空唔知邊忽
亦未必返到地球

結論係
波羅斯其實有機會贏
只係埼玉太好彩

(原作幾時肯更新啊⋯⋯)

有早知無乞丐啦

如果飛出太空,過幾日咪又係其他星球返黎
做運動變一拳超人
做運動亦都有鍛鍊到肺活量,外太空沒難道

波羅斯贏咩鬼呀,超人都未認真打,
呢套漫畫正正常常咁打,第一拳就會打死個boss

都係
埼玉係想搵對手多過想保護人類
打二頭肌之王、蚊女、阿修羅裝甲、波羅斯同餓狼時都有文字提過
對被自己打死咗嘅怪人全無印象
所以同水龍、餓狼說教完全冇說服力

水龍為樂趣,埼玉其實一樣
只不過做英雄係佢初衷
呢點同龍珠最尾悟空帶走歐布幾接近
悟空打布歐係為救地球
但訓練歐布就純粹為咗有對手同自己打

埼玉話餓狼係妥協做怪人
因為怪人只需要打低英雄
但英雄咪又係只需打低怪人
所以埼玉都係冇乜說服力
打波羅斯時先留一手
引出對方所有力量後
至認真同佢打
其實幾衰吓

乜撚野二頭肌之王
單眼佬係特登打佢上月球
因為打出宇宙由琦玉由佢缺氧根本稱唔上打贏
所以結論係琦玉唔係好彩

放篤屁咪得,洗咩咁煩

放屁機會唔大,人體內氣體有限,要以放屁改變方向個爆發力要好大先得,加上琦玉係高速移動中,要一瞬間調節角度再爆發放屁唔好話要返地球,應該停都未停止到,有請PHY達人解答
唔好用科學諗呢套嘢
唔好用科學諗呢套嘢

不如用物理去解釋埋有魔法嘅作品啦

因為埼玉嗰時發緊夢

需要重睇嗎?

邊個真心

點?
自己錯就話人真心?

係啦,你睇得好熟巧威威
你咁認真點同你玩

討論吓,唔需要起晒螯
我都話開呢個post為娛樂
無謂動氣

再重申,我討論埼玉波羅斯呢一戰有運氣因素
Physics嘢好多人講,我都貼咗link
除咗「埼玉有幾勁」嗰篇
今日有人出咗篇新文
http://pansci.asia/archives/119540
但始終冇解決埼玉跌落月球係靠運氣呢個問題
所以佢會咁易打贏都有借助運氣
假使如樓上話,靠粒石仔都可以彈返地球
用嘅時間相信會更長
到時下面班英雄應該冇一個係波羅斯對手
咁就算埼玉返嚟之後打得贏
都係慘勝

運氣,係存在嘅
當然都係心態問題
佢第一拳就「認真系列」嘅話
波羅斯已經死咗
不過我亦指出呢個係埼玉個性
任何佢有期待過嘅對手
佢都唔會一拳就打低
似係搵樂趣多

我意會係到呢度咁上下
歡迎繼續討論
唔好用科學諗呢套嘢

不如用物理去解釋埋有魔法嘅作品啦

啲人睇到上哂腦

唔一定,除非舊石好大同好硬,如果唔夠硬會被琦玉踩穿,如果夠硬但唔夠大會被琦玉踩埋去月球,好果夠大夠硬先可以踩住跳返去地球,另外仲要睇舊石係靜止定移動,移動嘅話又向咩方向移動,請PHY達人解答

其實現金科技對外星石頭既研究仲係好少

但我聽講野宇宙入面d碎石都同部飛機差唔多大

而宇宙入面壓力咁大都壓唔碎舊石

相信舊石都有返咁上下硬度

同埋一拳隻腳又唔係特別大

所以搵舊石仔踩完全係有可能返到地球

宇宙入面壓力咁大都壓唔碎舊石???
請教一下以我所知宇宙就真空零壓力,求解答
...
緊係唔係無敵
物理系
超能力系
未屈爆佢
緊係唔係無敵
物理系
超能力系
未屈爆佢

駁唔到
仲以為有驚天大發現
原來係哥倫布

弱智樓主

原來有人提過?
咁前人點講?
原post喺邊?

你遂個一拳po搵啦柒頭
唔係連登呀傻仔
哥倫布
正常人有用腦都諗過啦

新舊膠三登都搵過,唔係好覺
介唔介意搵俾我?麻煩您了

麻你老母 知道自己麻煩人就收皮啦
你咪搵一拳 然後個個po都入去睇囉 一定有人講
傻閪

一拳post由舊登時代起我應該全部有追晒
因為原作太慢
基本上日日都望吓有冇一拳post
過到連登後一樣兩邊有追
但真係唔太覺有人提過
如果你有印象
有冇咩keyword可以借嚟搵搵

Btw搵緊2ch同ptt

雖然唔關我事
但其實呢…樓主你個論點咩"踢上去如果唔係中月球"等等係一拳各討論區來講真係月經來

同埋你一味話無無無,話三登都無,人地都講左唔係連登呢類

俾埋link你喇
https://tieba.baidu.com/p/5130960879
入邊再有第二條link 有埋圖,係d人問村田你呢個問題,有村田既解答
一隻蚊已經KO佢
一個認真拳都返到地球啦
冇結果既討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞