[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (34)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
涂毓麟首歌似想出三部曲
有機有機
就開演唱會 有練掛
同埋之前拍拳王好似都成日跑步練埋氣
二品啱啱過咗1M view
wow 真係
港女是 又如何避免
5台冠軍
戇鳩玩咩交換員工證
環球簽左我 星夢簽左涂仔
又講TVB又post on.cc
藍無誤
古巨基:

「香港樂壇有很多好歌聲,值得被更多人聽到!」
我的全新專輯概念,全製作過程同步公開的音樂企劃《 I REALLY LOVE TO SING 》正式啟動。

《 I. R. L. T. S 》音樂企劃分為兩張專輯。
[ Album1 ]邀請10個值得被更多樂迷喜歡的新晉歌手/樂隊組合,與我改編及合唱10首粵語單曲。
[ Album2 ]邀請全班子新晉創作人/唱作人/唱作樂隊,為我創作及製作10首全新粵語作品。

此次音樂企劃我還有一個想法,想讓樂迷們參與brainstorming 及緊貼製作進展每一步,所以從宣佈概念的這個post 開始直至專輯完成,當中的所有製作過程我都會在Fb/Ig 和大家討論或分享。

率先啓動的 I. R. L. T. S[ Album1 ],
需要大家為我提議一些近年你們覺得很有才華實力的新晉歌手/樂隊組合,
不論來自哪間唱片公司,
甚至是獨立歌手/樂隊組合,
只要你們認為是「值得更多樂迷喜歡的好歌聲」,
後天星期一晚10:00,
我會在Fb和Ig 同步開live收集意見,
期待你來和我為新專輯brainstorming!

現在的樂壇,繼續唱繼續默默努力的每位歌手,心底一定都有這一句:
「我真係好鍾意唱歌呀!」
不論資歷,
一起加油!!
個諗法係幾好
可惜而家環境下搵單位合作一定有好多限制
仲要係蛋記
https://youtu.be/7Ch1iXSlZCg

有follow開
10:00有MV
琴日逆流開show cover肥仔首lady killer
逆流 異人總像野馬 同埋 一瞬 果隊? 正野嚟

餅印
真係一樣樣
Sophy個podcast邀請咗Ivana,Ivana喺入面講到自己好麻麻哋拍戲,真係為咗賺錢
佢嘅所謂project
到真係出咗碟先好J
次次都冇咗件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞