[Summer Time!]LA Lakers | Mamba Forever 討論區 (284)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
同占狗互捅
如果trade左Lowry黎 你話幾好
我睇76算
比猴 屎6拎多個
之後要霉到2030 right
據我了解,正常廢老下年要食老將合約,不過珍妮老闆感謝佢,同佢提前續約,不過下年係球員選項,佢可以唔要嘅,如果佢要就食埋最後嗰年,唔使食老將合約
師兄你啱,啱啱睇咗台灣網更正,廢佬好似係加人工打到2022年
睇咗3節半。

失個d波,除咗書人個d 守到貼哂都入。其他一係wide open , 一係Payne 一步過拎easy basket

得罪講句,唔覺Lbj 有咩表現,係drive and kick 咗好多球,但隊友把握唔到,呢樣無得怪佢。
但個footwork 真心差,幾球post up 都徒勞無功。更唔好講個body language 閪撚到+ 炒咗球mk式easy layup
上年大飛輸,佢仲意氣風發,春風得意咁樣。
今年到湖人自己受番。
如果佢真係好用,大飛點會唔要佢
貢多大劣仔
Trez已經割撚左了

點會仲有人覺得佢可以救到最後一場
廢老對得住佢年齡但對唔住佢份糧

不過上年拎到champ 冇乜野好講了
提早總結今年:

-交易市場失敗操作:冇續到猴同rr9
簽咗兩個最佳第六人(以為執到寶),點知完全唔夾對波本身風格,骨牌效應引發一堆問題,唯一好嘅係底薪簽咗wm同Marc 同鼓(7x萬由佢啦)
仲有我覺得係珍妮開口話唔想交奢侈稅所以rob先要計到咁盡

-心態:上年喺bubble困獸鬥式艱難奪冠,身體同精神都搾乾哂,今年明顯見到有份拎冠嘅人冇上年咁「想贏」

-休賽季太短:呢個問題直接反映咗喺ad身上,得分籃板生涯新低,最後傷埋

-傷病:雙核各傷出近三十場 間接導致冇時間磨合

-調動:Vogel 教防守真係頂級,但淨係得呢樣,唔敢放mk入後備,試都冇試過,經常兩個持球手同時上場,其中一個就喺度睇戲冇野做到,加上臨場應變太慢,變陣太慢,經常試埋啲濕鳩三衛陣,水滸陣,贏都變輸

-可用之兵太多
近十二、三個人都係可以入到輪換陣容,導致有啲人一時有得上一時又冇,培養唔到化學反應。

最後諗起rr9上年同湖人啲第一次入finals嘅人講嘅野:唔好以為入finals係好容易係必然嘅野,你永遠唔會知下次再入係幾時,我就等咗11年先再入番。

我相信FV都知一定要練到個猩以外嘅Keyman
但真係冇
防守已經唔想講
隊波難得打順幾場
唔係倒就係傷 仲要為人事野埋單
上年都有出糧
合埋練左都唔知有冇十次
又要抖又要夾人又要熟run

咁樣完季 係難頂
起碼搏下打亂戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞