Pokemon玩具討論 #6

1001 回覆
6 Like 9 Dislike

得雪拉比叫炒高少少
都每款貴成舊幾水
之前背背龍 set 4倍以上價錢
依加700蚊都冇人要掉穿680
因為第一次完左訂都好多人唔知開左
包括我
所以有第二水個個都狗衝左先
多唔多人唔知開左 呢個我唔知
但我知有班人係真香
覺得貴/想搏現貨跌執死雞/一早知會出唔訂到出左個個搶先覺得珍貴搶埋一份

呢班食炒真係抵撚死

btw唔知博士set上到咩價
我基本上係全訂
但背背set真係完左先知有
你耿鬼同奉神都冇買?
仲遲過佢出
官網一開始就有專屬page, update個 schedule.......
有呀
初代同豐緣暫時齊
咁唔係無時無刻keep check嘅
miss左咪miss左
佢開訂時間係短嘛
睇返 schedule佢係一個月出一隻, 唔駛無時無刻 check
唔睇孤扭長期放題式開訂, 淨係睇返港魂, 佢8月幾開, 10月頭截, 個幾月都叫短?
冇, 感覺神奇啫, 前幾隻有反而冇miss, 而家資訊咁發達
不過講截快耿鬼奉神就真係快, 港魂原來只係開左3日幾就截
旋拍有人棄坑
不過佢全部都係賣貴
11月18日(木)出荷
グッドスマイルカンパニー「figma マリィ」JAN: 4580590123717

Yes ! 冇延期!
俾rement星降之夜燒到
想買齊1 2彈 想問下大家邊度買?
唔係個個好似你咁
長期mon 住人地官網睇人幾時出新野 幾時開訂 幾時截訂或者長期上連登吹水
人地miss左無訂好出奇咩 唔記得訂都要比你質疑
我就真係感覺你神奇啦
上連登發覺好多毒撚都係咁既性格,
永遠將自己把尺定落人地到,
如果現實都係咁真係
你兩個我就真係唔知你地講緊乜
就咁睇佢上面講既資料都開左個幾月訂,仲要港魂黎
成個月都唔記得就個件野明顯對佢唔重要啦,中間段長時間都唔得閒抽少少時間做功課邊度有得訂

而家返轉頭話好重要又想買,咪追現囉
你兩個搵位入都搵個好d既位啊,好醜樣囉
人既生活有好多野都好重要,
老實講一個月算唔算短真係見人見智,
例如好鐘意pkm,
嗰個月有工作上既考試/重要野要處理,
家庭大事白事等等都唔止搞一個月啦,
人地又唔係唔好禮貌都唔使咁樣質疑人反問返人一個月叫短?明唔明啊?
咁樣叫搵位入都唔知真係邊個醜樣
https://p-bandai.com/hk/item/N2494357001001
https://p-bandai.com/hk/item/N2498810001001

佢話好多人唔知開左 但係佢就全訂 (睇返上面兩條 link, 博士出先)
博士 set 一早show會出背背龍(見圖), 有博士 set 但唔知會出背背龍, 呢個講法係唔 make sense

然後就轉左話開訂時間短而錯過左, 然後我就話一個月叫短 ?
咁究竟邊個原因先係真, 覺得奇怪問個題都有問題 ?
然後就有兩個衝出黎, 再無限引伸, 真係精彩
佢話第一次完左訂都好多人唔知開左,
原來有好多人都有工作上既考試/重要野要處理,
家庭大事白事等等, 搞一個月都冇時間心機上個網望下
唔, 學到野了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞