[多字少圖] 雲南元陽 - 哈尼雲上梯田

123 回覆
19 Like 1 Dislike
8月就去啦
咩都未PLAN

巴打去邊呀

而家諗著去雨崩,麗江,瀘沽湖,香格里拉同大理
機票都未買

8月去好貴 打算去幾多日
去過三次雲南
你果D相加晒味精
要岩季節,唔係唔靚

原來有人痴線過我
下次挑戰下先 西藏係咪搭火車好啲?可以慢慢適應高反?

理論上係既 但我去果陣亦都有好多人係火車死下死下 同埋我覺得搭火車識下人好玩d 果陣識左幾個西藏人

大陸人係邊到都訓到,好撚勁 個陣凌晨3, 4點訓唔著係架車行黎行去搵位叉電,有幾個俾我行過唔小心踢左幾次都冇醒
我都係咁話,其實自己去旅行唔悶,因為一定識到人

黎緊7月去新疆 搭40幾個鐘

買左飛?硬座定臥鋪

6月10先有得買 中國火車飛最多早28日買 硬卧啦 硬座試過就算

未上網訂過唔知 自膠
你之前係經ctrip定其他網訂?

我直接上深圳火車站買
8月就去啦
咩都未PLAN

巴打去邊呀

機票都未買

機票就要千幾
十幾日掛
不過我記得好細個跟老豆翻撘二十幾個鐘火車去常洲(上海附近)個時有得訓
臥舖係噒貴好多?

硬座192 硬臥378.5 軟臥583
軟臥仲貴過搭飛機

咁貴嫁咩
原來我細細個已經咁敗家
人在日本撘緊巴士由關西機場去高松
本來已經坐到有小小攰
但見到啲巴打一係就坐20幾個鐘,一係坐60個鐘就覺得自己好輕鬆

自膠

巴打去四國玩?幾個鐘訓下好快過

係四國啲風景
死哂圖
36蚊一個床位已經好貴
除非位置極好

Btw 講價是常識吧

我book個陣好多都full哂 呢間差唔多最平 仲要得返一個位,上網book去到都有價講?

面皮夠厚就得
當地大把hostel

好驚去到冇哂位 我個次都係咁啱得返一個床位
不過當地人都話最好唔好上網book,直接同間野book會抵好多,因為網上啲agent好似食水好深
Btw如果有巴絲去昆明元陽既可以問我拎佢地wechat直接訂睇下有冇得講價
利申 非打手
去過三次雲南
你果D相加晒味精
要岩季節,唔係唔靚

巴打去過雲南邊到 我黎緊都想再去
係啊如果我早啲去應該會睇到雲海
啲相我上網搵返黎 黎緊會post電話影既相應該有真實感啲
8月就去啦
咩都未PLAN

巴打去邊呀

機票都未買

機票就要千幾
十幾日掛

有時深圳/廣州出發機票會平啲 大陸成日有特價機票,巴打可以留意下
不過我記得好細個跟老豆翻撘二十幾個鐘火車去常洲(上海附近)個時有得訓
臥舖係噒貴好多?

硬座192 硬臥378.5 軟臥583
軟臥仲貴過搭飛機

咁貴嫁咩
原來我細細個已經咁敗家

大個要請返老豆搭飛機
本來已經坐到有小小攰
但見到啲巴打一係就坐20幾個鐘,一係坐60個鐘就覺得自己好輕鬆

自膠

係四國啲風景

有圖 ?想去四國好耐
死哂圖

我仲睇到 F5完都係死圖?
本來已經坐到有小小攰

自膠

係四國啲風景

有圖 ?想去四國好耐

小豆島

四萬十川

四萬十川比我想像中更靚
去過三次雲南
你果D相加晒味精
要岩季節,唔係唔靚

巴打我都諗住7月尾毒遊雲南11日
可以討論下行程
去過三次雲南
你果D相加晒味精
要岩季節,唔係唔靚

可以討論下行程

雨崩啦
本來已經坐到有小小攰

自膠

係四國啲風景

有圖 ?想去四國好耐

小豆島

四萬十川

四萬十川比我想像中更靚

頂好靚 我鐘意去啲有靚景+少遊客既地方
有冇去金刀比羅宮?
去過三次雲南
你果D相加晒味精
要岩季節,唔係唔靚

可以討論下行程

7-8月去香格里拉睇花
去過三次雲南
你果D相加晒味精
要岩季節,唔係唔靚

可以討論下行程

雨崩啦

雨崩係必去 預三日
去過三次雲南
你果D相加晒味精
要岩季節,唔係唔靚

可以討論下行程

7-8月去香格里拉睇花

7-8月有咩花睇
D 圖死哂
本來已經坐到有小小攰

自膠

係四國啲風景

有圖 ?想去四國好耐

小豆島

四萬十川

四萬十川比我想像中更靚

頂好靚 我鐘意去啲有靚景+少遊客既地方
有冇去金刀比羅宮?

同老媽子去廢事辛苦佢
有好多地方都無得去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞