[多字少圖] 雲南元陽 - 哈尼雲上梯田

123 回覆
19 Like 1 Dislike
有冇係火車柯屎?

佢冇得沖廁,要自己拎水沖

渣ga

利申:係長途火車柯過5次以上

巴打個陣腸胃炎
你全部想都用手機影?
好靚
你全部都用手機影?
好靚
下個月出發經雲南
想去但時間同交通唔允許

巴打經雲南去邊?

由香港出發 單車遊三大州 西藏算第一站
你全部都用手機影?
好靚

人地都話網搵 識唔識字
你全部都用手機影?
好靚

人地都話上網搵 識唔識字
好靚好想試下獨遊

巴打想去邊到

最想試下返大陸睇花 又想去下古城呀昆明呀西安呀喱啲咁
有時覺得某程度上 啲人都幾簡樸幾正

睇花既話去滇東 昆明我覺得冇乜野玩,可能唔啱時候去,麗江古城就一定要去

等我遲下做research先 唔該兩位巴打
雲南啲景好吸引 有機會一定要去
靚係幾靚 不過要岩日子岩時間去先有咁靚 唔記得好似冬天至春天去先有水田睇 我個時夏天去全部田都有禾 變到好似得農地咁
有冇係火車柯屎?

佢冇得沖廁,要自己拎水沖

渣ga

利申:係長途火車柯過5次以上

巴打個陣腸胃炎

唔係一程柯5次
Btw,火車有得買飯食

話說火車停緊個陣係唔俾去廁所,一開頭我都諗唔明,後尾估佢應該係直接排去路軌,如果停車用既會搞到個車站臭到仆街
係呀有飯 米線 杯麵 乜都有,佢定時係啲大站停個陣都可以落去買野飲
好能野你坐硬座 有無坐到椎間盤突出

有 post 話坐 16 個鐘 economy class 飛機已經想食, 呢邊有人坐 27 個鐘硬座面不改容

火車可以起身周圍行下,同埋佢到每個大站會停15分鐘左右可以出去

之前拉薩硬座坐番廣州 連埋delay 60個鐘 已經坐乜都唔撚驚

有 post 話坐 16 個鐘 economy class 飛機已經想食, 呢邊有人坐 27 個鐘硬座面不改容

火車可以起身周圍行下,同埋佢到每個大站會停15分鐘左右可以出去

之前拉薩硬座坐番廣州 連埋delay 60個鐘 已經坐乜都唔撚驚

無敵
下個月出發經雲南
想去但時間同交通唔允許

巴打經雲南去邊?

踩單車 自己唔敢試 覺得踩單車上西藏d人好撚癲
你全部都用手機影?
好靚

下次一定要買部單反去影
你全部都用手機影?
好靚

下次一定要買部單反去影

去啲靚景地方一定要帶相機
想睇相
靚係幾靚 不過要岩日子岩時間去先有咁靚 唔記得好似冬天至春天去先有水田睇 我個時夏天去全部田都有禾 變到好似得農地咁

係呀最靚係12月-3月,個段時間係旺季
要影相最好簡呢啲時間去

原來有人痴線過我
下次挑戰下先 西藏係咪搭火車好啲?可以慢慢適應高反?
下個月出發經雲南
想去但時間同交通唔允許

巴打經雲南去邊?

踩單車 自己唔敢試 覺得踩單車上西藏d人好撚癲

三大洲 打算用幾耐時間?
估唔到第一次開post有咁多人睇 本來以為唔會有人入黎
有咩關於元陽同昆明都可以問,我盡力答
打緊文一陣繼續出
人在日本撘緊巴士由關西機場去日本
本來已經坐到有小小攰
但見到啲巴打一係就坐20幾個鐘,一係坐60個鐘就覺得自己好輕鬆
人在日本撘緊巴士由關西機場去高松
本來已經坐到有小小攰
但見到啲巴打一係就坐20幾個鐘,一係坐60個鐘就覺得自己好輕鬆

自膠

原來有人痴線過我
下次挑戰下先 西藏係咪搭火車好啲?可以慢慢適應高反?

理論上係既 但我去果陣亦都有好多人係火車死下死下 同埋我覺得搭火車識下人好玩d 果陣識左幾個西藏人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞