黎左3日英國見左10分工都冇人請

269 回覆
27 Like 66 Dislike
就算搵到工都係啲唔洗講英文既工
不如係果面上英文full time學校好過
就算係香港要做啲可能要用英文既工但你係差成咁,都唔會有人請啦
你做老闆都唔會想請自己掛
除非傻左先會請個講唔到英文既人

我覺得WH主要都係當地生活嘅體驗啫,冇話一定要去跟西人打工先體驗到嘅
搵到錢咪放假出去玩吓囉
加油 自有出頭天
就算係香港要做啲可能要用英文既工但你係差成咁,都唔會有人請啦

我覺得WH主要都係當地生活嘅體驗啫,冇話一定要去跟西人打工先體驗到嘅
搵到錢咪放假出去玩吓囉

不過如果係打份唐人工,可以體驗到啲咩......
好似一般留學生咁,啲英文唔掂既最後又要群番香港人然後去china town 日日講中文
其實如果樓主去成年既話建議頭三個月集中上英文班之後再搵份用少少英文既工
如果唔係到時咩都體驗唔到就浪費左樓主錢同時間
去WH之前最好plan下同target下打工資料
英國都幾貴,都希望樓主可以達到對自己既期望

巴打你又岩既
我報左英文課程啦每日兩個鐘
最重要我搵到工啦
咁日walk in 左7間鋪,有間中餐請了我做廚房助理,好過冇做住先
不過長遠都係要學好英文

好波
幾錢個鐘,夠唔夠生活
樓主可以試下搵啲比錢幫你搵internship 或者part time既語言學校?
我之前都試過比錢啲語言學校,去日本intern同學日文,我既日文程度同樓主英文應該一樣 (不過英文ok)
因為知自己無料,所以唯有用錢買intern機會(份intern係有錢的)
樓主好有勇氣 加油
黎左英國Working holiday3日見左超過10份工都冇人請 英文差真係人生已完,d鬼講野有8成聽唔明..
英文真係好重要,大家加油

你都係去廣州wh啦
辣殺
我肯定你去完同無去無分別
你態度根本就有問題

我覺得樓主有勇氣衝去搵工算唔錯
係無planning同睇少左英文既重要性
樓主趁岩岩去就認真plan下之後既計劃
日日係唐人餐廳打工同係香港做都無咩分別
樓主加油

搵到錢咪放假出去玩吓囉

好似一般留學生咁,啲英文唔掂既最後又要群番香港人然後去china town 日日講中文
其實如果樓主去成年既話建議頭三個月集中上英文班之後再搵份用少少英文既工

我有個疑問,如果在香港讀咗10幾年英文都唔掂,在外國讀3個月英文可以有幾多進步呢?
樓主得閒既可以黎揾我飲杯野
唔怪得成日話去WH都係弱智多

搵到錢咪放假出去玩吓囉

我有個疑問,如果在香港讀咗10幾年英文都唔掂,在外國讀3個月英文可以有幾多進步呢?

香港讀英文真係得啖笑文法教到一獲粥,大學生英文你估好好?

你認為外國英文教文法會好嗎?真係肯學英文嘅學生(非國際學校),小學未畢業已經睇哂成套Harry Potter英文版小說。得啖笑係唔肯努力學果D人,唔好怪哂教育制度。

搵到錢咪放假出去玩吓囉

香港讀英文真係得啖笑文法教到一獲粥,大學生英文你估好好?

你認為外國英文教文法會好嗎?真係肯學英文嘅學生(非國際學校),小學未畢業已經睇哂成套Harry Potter英文版小說。得啖笑係唔肯努力學果D人,唔好怪哂教育制度。

有大把一獲粥你唔講,你搵個最頂尖黎講邊個唔識,香港係俾套野黎背,填鴨教育岀曬名啦!

背有問題嗎?我讀書考試都係背番來,去到大學考試都係背,唔背點記得,點寫番出來。好多人能夠詞彙豐富,都係要背字典,再自己睇多D書。果D做唔到嘅人,就只係識埋怨制度,而無睇到成功嘅人背後付出咗幾多心機同努力。BTW,你話所謂最頂尖嘅人,其實係我個女,我無特登搵D勁人去大你架
加油。欣賞你有勇氣

X2

加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞