黎左3日英國見左10分工都冇人請

269 回覆
27 Like 66 Dislike
好佩服樓主
真心,自己好冇勇氣講英文
想問樓主英文大概咩程度呀 係咪u grad先去得wh
好佩服樓主

我都想u grad,希望有日讀到大學
我係how are you ? I'm fine thank you 個重程度
3日姐 驚閪咩
過來人識雞水韓文照過去泡菜wh 一樣照平平安安返來
3日姐 驚閪咩

搵唔搵到食?
3日姐 驚閪咩

搵唔搵到食?

你指乜先
人工既話咪打個和 返香港
冇事既等等下可能有份唔錯既 享受呢1年好過
去還去,玩還玩
唔好影衰香港人就得

放心我會話自己係中國人
樓主真係好有勇氣 放心啦好快搵到工
去還去,玩還玩
唔好影衰香港人就得

放心我會話自己係中國人

好佩服樓主

我都想u grad,希望有日讀到大學
我係how are you ? I'm fine thank you 個重程度

讀緊U,英文廢,想第日試下wh…
欣賞樓主勇氣 依家喺英國住緊 有時本地人講得超快、glasgow口音或者印度人會聽唔明 加油
唔知講咩好 總之加油
英文都唔識多個夠膽去
唔驚比人

冇野慘過死,所以冇野好驚,其實好撚驚 ,開銀行,申請醫療,開電話話號碼,8成聽唔明都整好晒,feel到d鬼真係想打柒鬼
我學到一樣野狂thank you 佢地點都會幫你

好撚柒呀屌
英文都唔識多個夠膽去
唔驚比人

冇野慘過死,所以冇野好驚,其實好撚驚 ,開銀行,申請醫療,開電話話號碼,8成聽唔明都整好晒,feel到d鬼真係想打柒鬼

好撚柒呀屌

你都on撚鳩
轉個頭人地已經唔認得我啦
柒乜春?
英文都唔識多個夠膽去
唔驚比人

好撚柒呀屌

你都on撚鳩
轉個頭人地已經唔認得我啦
柒乜春?

樓主思想正確 去到外地最緊要唔好怕柒
唔識咪問囉 wh搵工真係好難 我舊同事都係英國wh緊 加油
去學英文
識唔識普通話?我老闆公司係英國
成日請WH 人工唔會好高

我普通話都唔錯
留名跟樓主機
就算搵到工都係啲唔洗講英文既工
不如係果面上英文full time學校好過
就算係香港要做啲可能要用英文既工但你係差成咁,都唔會有人請啦
你做老闆都唔會想請自己掛
除非傻左先會請個講唔到英文既人
就算係香港要做啲可能要用英文既工但你係差成咁,都唔會有人請啦

巴打你可能誤會咗,人地可能打算在英國WH體驗基層工作無乜機會講英文嘅生活。不過我有樣嘢好同意你,就係如果份工需要用英文溝通,又或者需要準確理解英文指令,我就一定唔會請個唔多識講英文嘅人,機會係留比有條件能夠應付果份工嘅人。

巴打你又岩既
我報左英文課程啦每日兩個鐘
最重要我搵到工啦
咁日walk in 左7間鋪,有間中餐請了我做廚房助理,好過冇做住先
不過長遠都係要學好英文

巴打你可能誤會咗,人地可能打算在英國WH體驗基層工作無乜機會講英文嘅生活。不過我有樣嘢好同意你,就係如果份工需要用英文溝通,又或者需要準確理解英文指令,我就一定唔會請個唔多識講英文嘅人,機會係留比有條件能夠應付果份工嘅人。

我唔會放棄架
快d祝我好運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞