黎左3日英國見左10分工都冇人請

269 回覆
27 Like 66 Dislike
識唔識普通話?我老闆公司係英國
成日請WH 人工唔會好高

普通啦
都溝通到
去搵ssp
申請車站果d food store assistant lor
最易做就係burger king哩死係個廚房整包
你係香港人爽手唔偷賴就一定生存到

巴打佢仲要做過香港地盤
應該捱得到
學多排英文話唔定搵到份英國地盤工or 裝修做
老細幫佢移民

係就好
巴打加油 我果陣係澳洲見好多台灣人英文字都唔識串都撈得好掂
多d同nice既鬼佬傾下計就會進步
3日好短時間 唔好比咁大壓力自己
樓豬or 其他巴打睇過咩Basic 資料再去的
有機會想試下,係咪過左30歲就無得去 即係我29歲先申請去其實已經唔可行咁樣

29伸請起計兩年
即係31

31歳前都得
姐你以家30,聽日就生日31...未過生日就得
痴線咁多人潑冷水
唔識英文唔緊要架 起碼有勇氣離開comfort zone
加油!三日姐 好小事

要離開comfort zone都要有準備,唔係盲目咁去做。唔識英文去英國WH,就好似唔識游水去游渡海泳,傻的嗎?

你要準備永遠都唔會準備好
好多人計劃乜乜乜 但最後冇實現過
我欣賞樓主 搵唔到工 窮到燶咪返黎囉
又冇野好輸
就係英文唔好先去wh
加油樓主
加油巴打

你都係,你打算幾時去

我係啱啱tg 你個個
唔知呀 我啱啱master grad 可能試下7月掛

你咁高學歷實冇問題啦
痴線咁多人潑冷水
加油!三日姐 好小事

要離開comfort zone都要有準備,唔係盲目咁去做。唔識英文去英國WH,就好似唔識游水去游渡海泳,傻的嗎?

又冇野好輸

咪當出去見識下,真係過多排搵唔野做先返黎
我真係想知你點去得成

點解去唔成
申請又唔難,係咁pardon me,d鬼已經想打柒我

diu你
樓豬or 其他巴打睇過咩Basic 資料再去的
有機會想試下,係咪過左30歲就無得去 即係我29歲先申請去其實已經唔可行咁樣

29伸請起計兩年
即係31

31歳前都得
姐你以家30,聽日就生日31...未過生日就得

即係每次申請去做,無論你30歲前幾時申都係只可以去做兩年咁樣
痴線咁多人潑冷水
加油!三日姐 好小事

又冇野好輸

咪當出去見識下,真係過多排搵唔野做先返黎

潑冷水好易架咋
唔去都去左 做野唔偷懶 肯學肯講 你估生存唔到咩
如果咩都唔識 去到就乞食 人類就會絕種啦 人有自學能力架嘛
加油巴打

你都係,你打算幾時去

我係啱啱tg 你個個
唔知呀 我啱啱master grad 可能試下7月掛

你咁高學歷實冇問題啦

關事架咩
我最終目標其實係有tier 2
唔識英文去英國WH,同一般英國人溝通都有問題,能夠體驗幾多英國文化呢?

唔知架,人係應該去闖下既

人係應該去闖去見識,但唔係代表可以無準備,我諗你連幾句基本見工嘅對答都無準備過,否則點會揾工同人地講“I need a job"呢D咁無禮貌內容嘅英文。就算比你在唐人街揾到一份唔洗講英文嘅工,你見識嘅都可能係英國唐人街文化。
其實想藉此奉勸下D年輕人,唔好話其他人唔比機會自己,你想有機會,都要擁有可以值得獲得呢個機會嘅條件。
樓豬有黎個機會好好
三日好少,係香港都無可能三日搵到工啦
以前Exchange時咁大個人都未出過歐洲國家
又好撚驚同鬼佬講英文,去到個環境會令你Up得出架啦
無禮貌姐,聽得多講得多會改
3日有10個chance 見工其實好高la 唔好放棄實搵到既
3日有10個chance 見工其實好高la 唔好放棄實搵到既

又係喎
佩服 希望巴打快D搵到工
吉士唔係個個都有
利申:我冇
黎左英國Working holiday3日見左超過10份工都冇人請 英文差真係人生已完,d鬼講野有8成聽唔明..
英文真係好重要,大家加油

對於你既決定,我諗真係冇撚野好講
咪聽d on9講唔識英文去做咩果d la, 大把歐洲人英文都差 鬼佬唔會理你 grammar 差, 最緊要自己主動去學去講 有e個心 就會進步 邊揾邊學習
咪聽d on9講唔識英文去做咩果d la, 大把歐洲人英文都差 鬼佬唔會理你 grammar 差, 最緊要自己主動去學去講 有e個心 就會進步 邊揾邊學習

其實你去過WH未?如果未去過,你有乜資格話人戇鳩?

其實我有準備,見工d問答黎英國都背左好多,但見工個陣空白一篇,d鬼轉第d方式我已經唔識答,我同d鬼講我唔明,佢轉d易既英文解釋,我竟然明左好撚感動..即刻覺得我自己英文係咪進步的

其實我有準備,見工d問答黎英國都背左好多,但見工個陣空白一篇,d鬼轉第d方式我已經唔識答,我同d鬼講我唔明,佢轉d易既英文解釋,我竟然明左好撚感動..即刻覺得我自己英文係咪進步

都係既,我上英文課程個度都有白人同我一齊上
洗吓碗都叫體驗文化
洗吓碗都叫體驗文化

洗完碗落bar beerbeer佢已經體驗到啦..
不過都係自己1個係角位冇人理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞