黎左3日英國見左10分工都冇人請

269 回覆
27 Like 66 Dislike
非常欣賞同佩服樓主!加油!
好有勇氣
諗諗下自已三十前係咪都要去下
英文都唔識多個夠膽去
唔驚比人

冇野慘過死,所以冇野好驚,其實好撚驚 ,開銀行,申請醫療,開電話話號碼,8成聽唔明都整好晒,feel到d鬼真係想打柒鬼
我學到一樣野狂thank you 佢地點都會幫你

有時就係要一刻嘅衝動
我都想可以好似你咁 驚都去做一樣想做嘅野

加油
請問一下樓主學歷係咩程度
識人英文好差但去完澳洲wh 都正常溝通
樓主,唔識英文唔緊要
記實d 名詞動詞就ok,聽英文就比心機聽住名詞動詞
任何語言你聽得出個keyword就會估到一半內容

人地講得太快或者你聽唔明,唔好講pardon
pardon 係代表你聽唔清楚
你唔識聽既pardon 幾多次都唔會聽得明
佢講得太快,你就話你英文差叫佢講慢少少
唔明就估,同佢講番你估d乜之後問番佢你有冇估錯

你肯咁做,唔駛一個禮拜日常生活上既溝通一定冇問題
英文唔好仲去英國wh.....
樓主加油啊!
黎左英國三年
黎之前自問英文算ok
一開始同啲鬼講野有7成唔明
佢地啲accent
到而家總算聽得明8成
但一講到本地文化 娛樂節目個啲 完全唔明

你已經起步了,之後都會好順利

準備離開了

Why 呀
英國環境咁好

拎緊working visa
自知4年後過唔到35k 轉permanent
提早返香港搵錢算..

英文唔好仲去英國wh.....

英文唔好先去英國WH呀
黎左英國三年
黎之前自問英文算ok
一開始同啲鬼講野有7成唔明
佢地啲accent
到而家總算聽得明8成
但一講到本地文化 娛樂節目個啲 完全唔明

你已經起步了,之後都會好順利

準備離開了

Why 呀
英國環境咁好

拎緊working visa
自知4年後過唔到35k 轉permanent
提早返香港搵錢算..

唔識英文去英國WH,同一般英國人溝通都有問題,能夠體驗幾多英國文化呢?
樓主英文其實去到咩程度 不過樓主咁夠膽都係一件好事,咩都夠膽試下
樓主英文其實去到咩程度 不過樓主咁夠膽都係一件好事,咩都夠膽試下

小學掛,我係香港做地盤...讀完中5已經冇讀
唔識英文去英國WH,同一般英國人溝通都有問題,能夠體驗幾多英國文化呢?

唔知架,人係應該去闖下既
加油巴打
加油!
樓主,唔識英文唔緊要
記實d 名詞動詞就ok,聽英文就比心機聽住名詞動詞
任何語言你聽得出個keyword就會估到一半內容

人地講得太快或者你聽唔明,唔好講pardon
pardon 係代表你聽唔清楚
你唔識聽既pardon 幾多次都唔會聽得明
佢講得太快,你就話你英文差叫佢講慢少少
唔明就估,同佢講番你估d乜之後問番佢你有冇估錯

你肯咁做,唔駛一個禮拜日常生活上既溝通一定冇問題

你岩,係咁pardon唔係辦法
我努力試
睇下劇 聽多啲收音機
加油巴打

你都係,你打算幾時去
識唔識普通話?我老闆公司係英國
成日請WH 人工唔會好高
去搵ssp
申請車站果d food store assistant lor
最易做就係burger king哩死係個廚房整包
你係香港人爽手唔偷賴就一定生存到
加油巴打

你都係,你打算幾時去

我係啱啱tg 你個個
唔知呀 我啱啱master grad 可能試下7月掛
去搵ssp
申請車站果d food store assistant lor
最易做就係burger king哩死係個廚房整包
你係香港人爽手唔偷賴就一定生存到

巴打佢仲要做過香港地盤
應該捱得到
學多排英文話唔定搵到份英國地盤工or 裝修做
老細幫佢移民
樓豬or 其他巴打睇過咩Basic 資料再去的
有機會想試下,係咪過左30歲就無得去 即係我29歲先申請去其實已經唔可行咁樣
樓豬or 其他巴打睇過咩Basic 資料再去的
有機會想試下,係咪過左30歲就無得去 即係我29歲先申請去其實已經唔可行咁樣

29伸請起計兩年
即係31
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞