歡迎考車failed嘅智障入黎吹水(64)恭喜av雀巴一take pass

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
咁你似係冇睇前面車燈號 前面收油停都唔知
長知識了
就係佢 成程聽唔到佢講野
我聽撚完一頭霧水
有冇遇過一個死廢老好撚鍾意踩實人腳制
講野又冇乜氣死死下咁 又要面子
我學自動波 佢屌鳩我唔踩離合器
心諗你退休啦好嗎 教車最緊要記性
聽日到我油塘
咁又冇 除左個女人其他都唔錯,我覺得有好高既阿sir教得幾好
*有個
記住唔好心急
我師傅成日話我心急我次次都要揸一陣個人先定返
我最驚泊車派膠同唔夠另頭fail
有無考過油塘既巴絲分享下有咩要訣
考九點鐘會唔會少車啲

成日行迴旋處左轉之後想cut 番去右線個陣 我成日以為後面啲車速唔快 可以cut ,點知一cut 個陣就發現有啲汶水 搞到我要再加速 之後師傅就話我咁做一定肥 話我好鬼心急

之後我就assume 跟尾啲仆街車都係想爬我頭 諗住係咪都讓曬佢地過先 點知師傅又話後面架車讓緊我出去 話我唔識把握機會

唉 好撚灰 我真係唔撚識分啲車係咪讓我過
點樣先可以叫做正確咁 cut 去右線

同埋師傅教我迴旋處睇出唔出得係睇內圈有無車 外圈有車個啲都係出迴旋處 但係有時發現外圈個啲車行行下又行番內圈去我個個出口 真係唔撚識分
好多外圈L. 所以我反而想出時一定望外圈
當你有個駕駛考試牌時應該好多司機應該會讓你😎想出圈時打燈同減慢車速。望鏡中鏡,側鏡,望盲區,比油出圈
唔會囉 小心啲搵食車
一見的士同小巴係後面就好驚
之前考忠義細圈,差唔多到最尾嗰段路,前面有架死車,再前有架的士行緊,本身諗住抽頭出跟的士尾,不過硬係覺得的士有伏,果然佢喺停車場出口玩u turn,好彩我未抽即停,唔係就比佢累死
屌你架仆街學車
做咩屌人
停埋一邊著引擎燈落學生,諗左一陣過佢點知就肥左太接近物體
度我幾次都發燒冇得考最嬲係我度其他機冇發燒
有冇一個車門嘅距離?
打死我都等,巴士落輪椅客我都等,個官唔耐煩會出聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞