歡迎考車failed嘅智障入黎吹水(64)恭喜av雀巴一take pass

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想問肥佬路試係咪要去長沙灣/金鐘搞重考
有冇得沙田搞
落左河就仆街
我5月頭自己搶丙部快期,一take搶到
港島定九龍新界?
今日考天光道
肥左
點解咁多人衝出黎 我反應又咁慢
靠背壟道?
我搵果個就有分普通快期(2-3個月)同特快(1個月)
出面公價就唔清楚 但我報咗特快就2-3日後就收到丙部
我5月頭肥 6月頭考
啱啱肥咗鴨駕棍Van路試

全程覺得自己揸得幾順暢冇大問題,點知喺利南道準備返入學院嗰陣,對面線㗎仆街泥頭車突然間騎線駛到勁近,我就喺自己條行車線減速再略略挨返左邊諗住佢冇咁容易揩到我,考官即時出聲話我冇望鏡打左燈,仲要幾惡

最後就肥轉換行車線前未有查看交通情況覺得自己咁肥法好戇鳩,重考仲要排到出年三月乜喺自己條行車線挨左少少(冇cut線/轉線) 都要望鏡打燈嘅咩
有冇人試過比啲車存心玩野搞到肥佬

今日肥左
考緊嘅時候紅綠燈停緊
已經奇怪點解隔離線架車班人係咁對我笑同對我揮手
一綠燈 我望兩邊 見隔離架車唔郁
我咪照開車囉 跟住我一郁隔離架車先跟住我郁
急速好近咁切埋黎就走左
阿sir即踏我話我太近物體

究竟我對佢有咩仇 見我考車專登玩鳩我
試下用IE
個個位肥好唔抵
不過我師傅都話呢啲情況點都要望下燈
只可以話巴打真係唔好彩
如果你就算係轉左/轉右 挨埋條線都要望鏡望盲點
我就係轉右冇挨右又冇擰頭比師傅屌都仆街
師傅之後話我咁樣嘅情況應該停低喎知錯喇到我有得再考嗰陣仲記唔記得又係另一回事
最慘師傅從來都冇教過呢樣 其實再考鴨駕係唔係應該都出去搵街師傅補鐘呢
揾街師傅應該會學到多啲野
但如果你係想快啲考到牌咁你最好要操熟路線
利興街個到過死車可以過到你肥
利榮轉入利興都唔知肥左幾多個人

之前學車轉入去
一面泊貨車一面泊巴士對面仲有架車過黎
呢啲位你就要好好判斷過唔過得
所以如果你係想快啲攞牌
你咪睇下有冇街車師傅肯同你操番條路線
畢竟你有牌之後
你係岀面再補鐘都得
不用扭鈦,扭鈦會肥你急速轉灣,係要停車不好行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞