歡迎考車failed嘅智障入黎吹水(64)恭喜av雀巴一take pass

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
就黎考跑馬地自私
想問下各位巴絲有無咩心得同技巧教下小弟
想問下考3手個陣
係咪可以開窗伸少少頭去睇位?
使唔使停左先望得?
定係由佢慢車望?
淨係知泊完車拉手制之前可以望
3手唔知係咪都得
兩次都肥轉灣位置不正確
明明我覺得我冇踩到白線
但可能我習慣成日望住倒後鏡睇下有冇出界
所以成日都行唔到中間
今次跟左新丫sir都成日俾佢鬧依樣
會唔會係太遲扭軚
有冇人搵過李健學車/排快期?
我都聽日考油塘
我pass咗喇
恭喜
thx
恭喜
轉彎唔好望後鏡
慢車轉望正前方水撥位同白線拉直
泊車先用後鏡睇直 向前望遠拉直
要將呢兩樣野分返開
你可以轉完之後拉直左先望一望睇有冇踩
但係轉緊睇係冇意思 因為踩白線係車頭凸出唔係車尾
今日pass左 起步出閘落斜cut線記得望盲
考果刻開頭緊張唔記得望 之後起勢咁望
跑馬地好多死車
要瘋狂爬頭
做足cut線盲點 返自己線盲點
同埋上斜有貨車死車要過多少少白線
唔好太驚對頭車 因為夠闊過少少冇事
過白線唔會肥 太接近物體會肥
同埋行人多 開車前兩邊燈盲點睇足
遲左少少開車唔緊要
可以好機械式咁望鏡同盲點兩個獨立擰頭角度
好明顯咁做比官睇鏡 盲 鏡 盲 中鏡 前 開車
以前望鏡同盲點中間用眼球起睇哂兩邊肥過
簡單講係要記得係用個頭望 唔好剩係用眼
睇哂鏡望正前先開車
見前車踩黃格唔好跟人
上斜小路出大路個頭伸前望到右邊夠遠先停定
有機會要夠果斷就比油出 唔好慢慢行
1秒要轉到個彎
考三手果時都可以開窗伸個頭出去睇
我係停左先伸出去睇 同埋 你伸頭/平時轉身個動作唔好郁到個軑盤
無 學車都係搵人介紹d 街師
快期佢地就搵巴打/上fb搵人幫手抽
平日朝早9點幾 考忠義街 自私 1 take pass左
路況都唔算太多車 但小心d行人係鳩沖出黎
迦密村街就小心車u turn 同
的士小巴對面線沖入黎 睇清楚先好出 做足望鏡擰頭
忠孝街個位較多車 一有機會就要出
如果唔係等到天荒地老 個考官都等到黑黑地面
巴士小巴上落客位就可以等就等 太多對面冇車就過

加油!
我肥左
今日油塘 遇到217都肥是否垃圾
我都係
217 阿sir都幾nice 但都肥左
佢寫肥我超物體冇睇交通情況 我係咁回想都唔知做漏邊到
我行迴旋轉左果條 最大可能係上山個迷你水馬冇回頭
當下覺得完全冇阻行車

其他超小巴站就老閪都有回頭 仲等我考完咁撚有自信
返去拎到結果更加失望

BTW 一開頭轉彎果到有架C+車死車踩界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞