讀文科 悔終生 讀理科 更稱心

251 回覆
87 Like 32 Dislike
大家的討論範疇都在香港

在外國的話有些不同,理科雖然都係神,不過文科出路系比香港多好多
理科好多科出來都係揸兜㗎woo

樓主集中講中學選科 ,如果理科計做理工科,點會揸兜,只計三大,理工城市,其他U理工科算鳩數 ive仲好高佢地
理科不嬲都係正野
樓豬有幾憎中文?啲post個個針住中文,係咪炒中文懷恨在心
背棄了理想誰人都可以
理想目標從來都要付出成本
不過文科可能要付出更出
都係果句,有心讀就會讀
無心想搵科搵錢既就聽樓主講
背棄了理想誰人都可以
理想目標從來都要付出成本
不過文科可能要付出更出
都係果句,有心讀就會讀
無心想搵科搵錢既就聽樓主講

想追求理想,可以中學理科,大學文科
係要搵錢就唔會讀文理
其實大家都差唔多姐 洗咩分咁細
利申:理科狗
係要搵錢就唔會讀文理
其實大家都差唔多姐 洗咩分咁細
利申:理科狗

我文科仔,中文系Second up honour 畢業,做左三年幾野先得15k
睇番同年理科仔朋友,一大學畢業已經16k

我文科仔,中文系Second up honour 畢業,做左三年幾野先得15k
睇番同年理科仔朋友,一大學畢業已經16k

節哀順變啦
係香港讀science咪又係乞食
利申bu science仔
係香港讀science咪又係乞食
利申bu science仔

相同既分數,文科只係入HD/樹仁
樓豬有幾憎中文?啲post個個針住中文,係咪炒中文懷恨在心

老閪都讀文科下話
就算中文 fail, 有文學5/5*/5** 搭救一樣當中文計直升UGC

4 Core + 中英文學
中英 fail 都唔怕, 因為中英文學 Level 2 = PASS

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞