[多圖]港女:JK是在支那先興起的

568 回覆
47 Like 873 Dislike
日本有句好正,未畢業着制服係JK,畢左業着只係cosplay
支那以為jk係支那詞先井底on9,當然包括你
樓主根本標題黨
J=支=支那
佢係咪想講跟jk 服呢個文化係中國跟先再傳黎香港咁解
着到有陣老翻情趣用品味
唔明咩係jk
靚女JK -> J上加J
豬西JK ->醜人多百怪
着JK衫出街呢個文化真係支那妹玩興
日本JK真係JK先着,但支那係廿幾歲嘅女人都會着,扮學生 仲要係淘寶劣質貨,再加埋紅唇支那妝,仲要唔係着學生鞋
佢係講呢個劣質支那文化,睇下條片先啦 見人講JK就以為踩鳩日本
咁計法潮撚左十幾年啦喎
有心玩JK
去樂天搵人代架喇
不過就算係MIJ既
白色擺耐會變黃
喺街見到呢啲不修邊幅肉肉酸酸嘅女仔著JK衫一律當佢支那人
咁真喎
Grad完仲着校服咪即係扮學生
自己上ig搵下 東京迪士尼同埋大阪usj既tag 包你有驚喜
如果比班日本人知有第個國家既人拎佢地中學套學校當係潮流出街衫咁著真係笑撚大佢地個口
咁點?先後咁有關係,點解你支民唔去感謝西方俾文明現代化你?
咁解釋下J同K stand for咩先得咋
我意思係除咗日本人之外得大陸人先會咁做
同以前Lolita興一樣,大把人跟風著都唔知咩意思 好似話日本嘅公立學校係無校服,學生係可以著便服返學,但女高中生(JK)都會特登買一啲好似高中校裙嘅衫嚟著,例如個大蝴蝶結領帶同百摺裙,同埋佢哋就算放假都鍾意著校服出街。講到尾都係日本校服覺得靚啫,又唔見香港嗰班會放假都著自己學校校服出街咁又真係,唔係日本女高中生都著人哋套校服出街,又唔係cosplay緊,呢啲行為又真係大陸人做先嘅
好撚柒
Cosplay 當日常出街衫着
支那乜9都有產業鏈架啦, 周圍興乜佢就抄
其實句野無錯
同埋日本妹本身就係JK,但扮JK拍抖陰又真係蝗做先喎
屌你個個著到李私煙咁
Btw蘋果終於唔用「內地」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞