[多圖]港女:JK是在支那先興起的

568 回覆
47 Like 873 Dislike
香港不嬲好多男人着JK服?你講緊smart casual?
鳩估 佢想講既應該係"唔係返緊學都著jk"係支那出品
事實都好似係 大學見好撚多
一睇就知支那閪樣
最尾果張邊間?
痴撚線 JK咪就係JK囉 係咪無去過日本旅行?
乜撚野中國先興起

先唔講佢地d氣質問題 d衫俗到仆街
點襯都好 永遠都無日本制服果種整潔感係度
你搞清楚cosplay、易服,同出街衫先

當然你同我講話cosplay衫嗰啲都係出街衫因為佢哋有自由就一定係你贏
人地句說話係香港同支那比較
唔係日本同支那比較呀
咁都亂咁批鬥人
印狗啲弱智fans係冇腦啲
啲支那仔又視頻又抖音又盛
大陸鸡
新法無得輸
佢意思應該係當潮著既潮流
任何文化 只要傳入大陸
你就知道 這些文化都會變質 被抄襲
和變成垃圾
無知
支那o個班樣衰到同香港男扮女既cosplay衫有分別
現役JD 好啲

支那雞真係唔L識架喎
香港其實先係井底之蛙 呢班on99連登仔仲覺得自己好撚醒
在中國,運動服式校服的單一形制引發了女中學生對動漫中日本女高中生制服的嚮往,此等制服也從cosplay用的動漫角色校服開始流行,2013年起逐步形成JK制服產業鏈,從而使JK制服在中國的單品平均單價降至人民幣100元左右,此後各個制服店家開始邀請畫手繪製原創布料或款式,尤其是針對格紋西裝裙(簡稱「格裙」)的圖案。隨著畫手投稿制的推行,製作原創格裙的店鋪在中國逐漸增多,演化出不同於校供制服的各種花色[5]。2020年天貓雙十一活動期間,JK制服、漢服、洛麗塔服裝(此三種服裝在中國更有「三坑」或「破產三姐妹」之稱[9][10])成交額增幅更達到女士襯衣的1.26倍[11]。

支那都有產業鏈小心J錯支那妹
個對婆仔鞋,條腿個shape靚哂
係街見到個成40 歲都黎緊都著 一睇就知大陸婆
拖住件大叔
要不
即係你認為呢套衫喺大陸興之前香港有好多後生女當便服出街着?
佢哋知唔知真校服,例如係青山買其實好撚貴
淘寶料去到幾百蚊都係去唔到真校服效果
仲要一眼睇得出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞