[多圖]港女:JK是在支那先興起的

568 回覆
47 Like 873 Dislike
個ig仲要勁多殘體字啲story全部都係支那閪
d支那妹唔該黎到香港就尊重下市容
一大陣淘寶味,啲腥移民妹豬好鐘意著
支那自煮燃發jk文化
一睇就知係大陸妹
20歲廚師,有六年入廚經驗
14歲就去咗少林寺個廚房學上乘嘅功夫?
係佢地本身硬係有陣柒味
著到好華麗都總係覺得cheap雞扮上菜

Btw 圖呢?
睇下有幾正
係中國人就著漢服啦
Jk呢d日本野 屌你老母
辱華啊
係日本有種叫なんちゃって制服 偽校服 真係俾人for cosplay 去玩個種 可以自己襯去街著 當fashion
其實唔一定未畢業先會著嘅 就好似日本人自己都好中意101個類韓國制服 會著去玩去影相咁
依家淘寶個d款真係好醜 10個有9個見到都係金絲眼鏡加大大個紅色蝴蝶結係個頭 然後個頭好似十年冇洗咁 成班支那妹著到不倫不類 完全冇日本jk感覺
有條女叫柒柒
乜撚野名嚟
乜撚野叫著JK
JK=女子高中生
coplay都叫jk

係支那讀高中
連裝扮既自由都冇啦

笑死人咩
Ip都唔使check,基因已說明一切
上智妹好慘出街唔係喺深水埗區可能分分鐘俾人以為扮jk

費事出賣師妹啲樣 同場加映過期上智妹fyy做例子
JY

日本隨街可見既jk
照推埋就應該係
ようちえん
校服對日本高中生嚟講係正裝,唔單純係返學要著嘅衫咁簡單,著校服去喪禮都係一種禮儀;亦有人著校服出街以示學生身份,同時亦有人嘗試改變校服著法配搭去顯得潮流/叛逆,改到已經唔似校服嘅暴走服就係當中最極端嘅變種。

當然時代會改變,原宿成堆日本JK著校服加泡泡襪嘅年代的確已經唔同咗(正確其實唔係叫JK style,而係Gal會比較好) ,但講支那流行先嘅,最好去睇吓2000年代嘅日本。
之前海港城109間conomi咪賣緊囉
d sales又正
又bin偲
乞衣到想搶埋人哋文化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞