[多圖]港女:JK是在支那先興起的

568 回覆
47 Like 873 Dislike
屌你
唔好靜雞雞加張Gay相
係咪ON9
睇到條支那妹話果件淘寶野係西式d 好睇過本土
佢知唔撚知香港校服先係最正統嘅真正英式校服
男仔大褸/冷衫+恤衫打呔西裝褲,
女仔灰色吊帶連身+恤衫打呔/蝴蝶結
女仔冬天仲會有西裝褸同shirt and skirt
屌你老母一家大細支那黎咩柒都唔識,香港人就係比呢堆垃圾洗走哂
我諗呢個post大部份人意思都係日本人可以着佢地校服出街,你哋大陸香港人着到咁劣跟啲唔跟啲就唔好學
跟本香港校服先係世一

班MK改到裙過膝頭 白透黑bar 小腿以上膝以下白襪 婆仔鞋
現今mk
唔覺得有講錯 d大陸西先會特登着jk出喎
人地日本本身就係校服
你著架妹上身
好cute
靚既著都話算啦,你樣衰既真係咪撚搞,著到咁,吸引人望你,點知係肥婆/樣衰既即刻打左個突,仲要破壞埋我對jk既美好回憶
日本校服啲料好靚,淘寶貨垃圾料著到情趣衣物咁
真係學生正常係唔會制服當便服著,反而正常場合例如葬式先會著,平日好多都要老母或自己日日燙,制服ユニバ或者制服ディズニー 大部分係成人玩
Joshi shougakusei
以前好似好興
我都係睇動畫先知
果啲叫jd制服
而家係中國人當日本JK制服係便服咁着出街
咁樣睇到未?
從來都話着JK服係日本文化,而家係支那人整柒咗個文化啊,再將個柒文化帶嚟香港

1. Grad咗十世嘅女都跟風去着校服,日本係咁?
2. 無夾番JK style makeup/鞋襪,日本又係咁?
3. 將人哋嘅校服文化便服化,日本人係着自己嘅校服喎,你有無見日本興着其他國家嘅校服出街?

標題黨垃圾
事實上佢唔係鳩up,佢係冇講錯喎
你個形容好好笑
佢哋唔會明
好撚柒其實
個人覺得香港校服都唔算好差 比較鍾意越南傳統服 曲線盡現
淨係識睇微博抖陰咪以為係支那野
內你老母咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞