做完smile 大半年 有啲後悔

481 回覆
623 Like 28 Dislike
整容醫生個個好靚仔
我自己做完冇事分享追覺得值得 等於我鼓勵人去做?
你冇腦唔識自己思考下做唔做架?
定係要我做完話冇副作用 不過叫人唔好做好危險咁呀?
唔夠訓唔知自己做緊咩個個狀態會再嚴重啲
其實我都諗過如果無做過smile既普通人唔夠訓會唔會都係咁
但好彩既係做完對揸車影響不大 因為做之前問過啲做激光既人 話後遺症勁到夜晚唔揸得車
我響養和做,做左7年左右,好好
我做完

失敗左

個醫生呃我好成功

點知仲有150度.....

水我再做多次

呢家要帶返眼鏡

做左2年了

但無悔既... 因為 本身800度 做完200度 都方便左
Lm
你個醫生手勢咁差
做完一年到依家 我成日發夢唔戴眼鏡睇唔到嘢
唔係曬時間問題,係隻con走咗位或者崩咗都好麻煩,又要周圍擺spare con, 公司、車、女友屋企
我見過幾個醫生超大肚腩 係咪證明過肥唔會危害健康
做完幾個月,成日都以為自己戴緊眼鏡托眼鏡,試過一野插撚左落隻眼
依加夜晚睇野能力差左
之後我都唔知係唔係散光 散得好勁 勁過未做之前
好癲
睇開連登啲post講親smile都係一半人有副作用 一半人冇
睇嚟有副作用個機率都幾高
痴擦撚線回覆
即係手術前,戴眼鏡睇野就唔清,所以「睇」唔到飛蚊?
咁耐
我蒙左兩三個月咋
其實所謂失敗唔會真係盲
只係眼乾/清唔曬/矯過龍
但呢啲你又冇得告佢
本身眼乾既人做係會kik少少
做完五年,一乾燥會少少散光,但唔洗戴眼鏡既感覺>>>>>>>
有事仲點會話比人知
會比術前睇得更清楚
有冇野都唔應該有菌

不過icl 入侵性點都強過lasik/smile, 長遠有complications 嘅機會係大過lasik/smile
其實係,醫生冇咩手勢可言

用部機吸住左隻眼之後就淨係需要㩒開始同埋停,部機會跟個program 做,最緊要係望得夠定
但係我聽講做做下會望唔到綠光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞