做完smile 大半年 有啲後悔

481 回覆
623 Like 28 Dislike
有,無乜野
本身成千幾度
做左lasik後 散光清唔晒
右眼仲有少少近視
光線不足視力會再差啲
但整體都真係唔使再要眼鏡
如果你問我做唔做呢類手術
我會建議深近視先做
會抵屌好多
屌我試左試 巴打你講得好好

有冇話點樣可以好似以前咁勁
有咩訓練可以做無論係工作興趣都係長期對電腦
自己諗
啲打手上嚟唱好個手術,係大可能有誘因存在
但係有啲人做完有副作用上嚟匯報,係冇誘因
真 啲人驚激光矯視整隻眼 唔驚將啲異物戴落角膜
做左三年
有養和唔揀揀希瑪
連登反矯視撚
1. 風險大
2. 後遺症未知
3. 技術太新未成熟
4. 無老左既案例無人知時間耐左會點
其實做乜野野都有風險架啦 係睇下個人覺得成效風險比例接唔接受到

就例如戴con 其實好高風險會刮傷角膜 細菌感染 眼壓提高 眼乾 敏感等等

而做手術風險都係差唔多 係觀感同資訊接收差異令到睇落好似手術危險好多咁
有冇諗過就算你冇做 成日用電話電腦 都會眼乾
同埋個個話做完有問題都係係 清晰/希瑪
利申:養和做 本身對眼已經係乾到戴con會痛 做完都眼乾算正常
希瑪哩間藍到發黑執柒左佢算啦
https://youtu.be/RDBCawAv3J4
上面個台灣醫生話自己有做,佢話好多醫生都有做

之前追過好多矯視po,可能清記多人做,所以都多人出事,就算係養和都會有人有後遺症
自己做左2個月,一切良好,不過始終有風險,無特別需要唔會推薦人做
以為你會講後悔唔早d做

我本身想做smile
個醫生話我咁淺 做傳統好d
本身125近視 25散光 兩隻眼都係
每日反兩次眼皮.兩秒都無..點會咁易鬆,
定係你而經係年過40既廢老
先利申 做左smile 大半年
我做之前都係連登追左好多post 最後決定做
而家正常使用 無不適 完哂覆診
眼睛係自己 如果衡量過 覺得值 就去做
始終係網上面 無人知邊個真係做過 邊個係打手
或者問下身邊朋友最實際
做左幾年,開頭仲有幾十度近視,最近驗眼反而話我有少少遠視
下原來會咁㗎 我都book咗下個月做
見識少唔好衝出黎柒啦
我廿中咋傻閪

袁國禮又指,近年多了年輕人因配戴隱形眼鏡時將眼皮拉鬆,久而久之令眼皮下垂影響視力,或需開刀做手術,縫合拉鬆的肌肉以增加彈性。

支那01唔貼link
你廢就縮番入老母個西到啦

我夠戴左十幾年。乜事都無喎
我個時雙眼約300度近視,做左smile 3年幾
到目前為止都冇乜問題,係有時對得電腦耐會特別容易眼乾.
我就建議近視600度以上 同埋係30歲以下做比較好,值博率比較高
始終做依個手術都係有一定風險
我個時都一時衝動,只係唔想戴眼鏡,戴con,其他乜都冇考慮就做左
不過好彩到目前都冇乜事,
但係過多幾年或者老左個時對眼會點樣就唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞