因為移民 慳左好多錢

421 回覆
1792 Like 48 Dislike
肺炎前一個月到左澳洲留名
考慮緊轉唔轉肽去加拿大
我係gold coast到左傍晚時分好多平野塊 1kg 燒春雞2澳一隻
我有1百萬cash, 50萬MPF...

諗住再儲多陣先閃人
澳洲唔好咩? 點解轉加拿大??
我係見澳洲唔係咁易先加拿大
有機會都想去澳洲新西蘭
咪唔好走囉on9
香港都儲唔到錢
你去邊都乞食架啦

遲下香港地屎都冇得你食果陣先出po問啦
網上係咁㗎啦 ,你鍾意咪自己block咗佢哋囉. 係你自己心甘情願走入去畀人攻擊, 唔值得同情. 唔好諗住你自己啲辯駁好醒好好玩, 畀人嘅感覺 其實係好白痴無聊.
證明移民潮堅料
好多年輕看更都識英文嘅
視乎你背景
問過在加人 表示一半半 一半華人其實都反共
無..........一係到時grad完試下申請過黎做野搵野做又好點都好搏再留
用唔到OWP但可以用返正常做法又唔一定衰硬既..
咁咪好威?
最主要我讀完個木工course可以有3年簽加留一年Pr
留係澳洲太多未知數
我知 有左膠
天氣地方食物真麻麻地 太多港人
仆街 加拿大天氣四季分明先好 係無澳洲咁多太陽 但有冬天 多香港同聲同氣有咩問題 你估香港人係似而家香港啲垃圾新移民咩 同埋野食飲茶個啲好過香港啦 啲大師傅好多走晒去英加美啦
加拿大移民穩定同易好多
可能可以transfer 過嚟讀木工?
人係香港都無咩運行啦
仲要幫佢先天下之憂而憂呀
我都係諗緊出年讀完澳洲485 同加拿大owp 都照攞 再決定下一步點行
需要咪買定囉,又唔係叫你買十部八部我當你為咗慳多啲稅買定未來五年嘅貨量,時間貶值條數分分鐘仲甘。英國俾得你入境就預咗你帶埋個人物品入去,以後大把機會俾你交稅。但唔係個個財務自由或者一到埗就搵到工,一開始都係建議慳啲使,想貢獻就做下義工啦。
佢介紹還佢介紹 你有興趣咪跟佢買
你冇興趣咪自己搵 同埋你鍾意訓邊咪訓邊 訓街都得架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞