因為移民 慳左好多錢

421 回覆
1792 Like 48 Dislike
共產黨 最想啲黃絲走, 只要係分批走, 走曬啲黃絲 冇人喺香港阻住曬, 跟住放啲大陸人落嚟 就唔使再頭痕. 最怕啲黃絲大批走曬, 跟住藍絲又大批 跟住走, 走咁多人 到時候唔關閘都唔得. 不過 咁多藍絲 買新樓, 暫時問題唔應該好大.
巴打,我覺得佢地好大機會係派膠or港共pr
唔洗太認真覆
交稅係保障福利,
點解要避?
屌你真係on99 係咪都港共pr派膠
我又唔撚係反對你地移民 亦無呼籲人唔好移民
只係陳述一下我見到嘅野 係咪咁都唔可以講?
唔可以
我地移民撚同cctoy係專制過共產黨
加拿大真心唔了 支那人多過澳洲
blk撚佢啦三毛支那狗嚟
要屌都費時
老老豆豆,我住左10 年加拿大。
工就一定有,睇你會唔會放低尊嚴做
英國食好平 住就唔知了
2022下個半先開 好似
正苦唔係有8萬借咩?
還得到先好借,還唔到⋯⋯咪還唔到囉
23先grad點算
多謝巴打提點.唔排除佢係扮嘢,都唔排除佢係一個未醒嘅巴打.另外一啲走唔到既巴打其實都好冇癮.如果係港共故意喺啲post嗰度製造言論,目的都係想影響嗰啲唔知走唔走嘅人,我有時間回覆下去平衡返啲言論. 通常佢哋見到我回覆得咁認真都覺得唔好玩大多數會自動收皮. 對嗰啲喺啲post嗰度亂吠嚟滿足佢自己心理不平衡嘅人,我一般都費事睬佢.
你係五毛你分化
外國一定係最好
發表意見冇問題,問題係你入錯post, 如果想畀意見自己開番個post或搵番個啱嘅post去搵人討論. 請睇清楚呢個post個標題, 唔係用嚟討論你嗰個問題. 移民撚畀共產黨逼到乜都唔要離鄉別井已經火上心頭,又經常喺個post度畀啲五毛潑火, 好難怪佢哋係唔係都當你係派膠或者港共.移民撚而家趕住搵錢執嘢走人,肯花時間答你屌你已經好畀面.
留外國好過港共
有用嘅耐用品盡量買,樣樣都要比 VAT
後生仔上得街自然識得睇路. 非走不可又冇錢嗰啲唔使人教逼都逼咗啲辦法出嚟走咗啦.至於想走又冇錢又唔急嘅後生仔儲夠錢先遲啲走.人各有志唔想走嘅都可以留低. 如果你真係冇錢又想走嘅後生仔,不如慳返啲時間去增值,唔係人哋留低你,係你自己放棄自己. 仲喺度繼續嘥時間四圍潑火撩交嗌即係同人講你係五毛啦.
係有啲人火氣重啲,但係唔該你睇返你自己所有留言反醒下. 唔好將啲責任全部推曬喺人哋身上.你啲行為好似扮傻仔,畀人攻擊屈毛係好正常.我諗你已經畀好多無聲巴打block Q 咗啦,你只不過喺呢度自我滿足.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞