阿冰童童呢啲 Youtuber 其實一個月人工有冇一萬蚊?

343 回覆
21 Like 427 Dislike
阿冰 我愛你
以前佢地captv應該都唔差,之後佢地走左先窮
個樣同身材keep到都可以繼續嘅
好似倪晨曦咁
觀眾會跟住一齊長大
十四萬一日。
我係度諗,如果我係公司要搵youtuber賣廣告,話就話有廿幾萬follower,但係果d follower係咪我既target customer先。先唔好話d follower/like數可以買,如果你d follower係d學生無乜消費能力或者唔係目標客戶,憑乜收幾萬一個post?例如D女有廿幾萬follower,但係好多都係毒男/咸濕仔,呢D人群係乜野產品既目標客戶先?護膚品?Nike?Nike駛鬼搵佢哋呀?

同埋ig story有時限,post都會沉底喎,咁佢要不停推post?我真係唔明,有無人可以解答下
又護主 我又冇話佢徙米飯 笑撚死 駁都唔識駁 你睇黎係ive仔
佢地淨係賣下廣告都幾皮
我仲日日返工...
XRX eminleo 個啲冇開分紅 你話佢哋點生存
撚有護主我又冇話你話佢嘥米飯 笑撚死句子都未識讀你睇嚟ive仔都不如
個廣告係咩形式
球幾唔係小嘢
上網睇大約11~13蚊呎,佢哋公司得1千呎大?吹水都google下啦
你自己公司賣乜野本身都有指定客路定位啦
例如你賣遊戲機既,緊係大部分都係後生仔,咁緊係搵佢地
你賣車既,自然就會搵返做車評既youtuber架啦
咁呢家唔搵後生仔既channel賣唔通搵無後生仔睇既tvb賣咩
同埋唔好睇小後生仔既消費能力,佢地先最易洗錢,唔會左諗右諗

大牌子先要搵佢地,你唔吸多d後生仔留意,你個品牌咪老化,遲多幾年就會比人淘汰
呢兩條友本身真係志在分享,有錢就爆,同bob叔一樣
一連幾集嘅短劇 可謂年度project
唔記經紀人抽佣球幾真係唔出奇 非尻up 廣告真係好好搵的
如果短劇都有機會嘅
咁一單夠成年皮費
再做就淨賺啦
真 其實佢哋IG post一個產品都千千聲甚至萬 唔好話買樓但都叫過到好生活
應該有做埋agency咁接job
香港果d無乜點睇 黎黎去去都係果d野
說中傷心事? 對不起清 不叫你ive仔了
50k個月
做得起條channel 咪可以有錢搵,5g條廣告成2 3集,應該都唔平,ig出post又有錢,仲有啲一集嘅細廣告。
條channel 做唔起無廣告咪收皮,攪屎棍個啲就無再拍,不過唔肯定係咪做唔住,但覺得無乜廣告。
啲無乜人睇嘅就應該無錢搵
清想像力咁好 跟邊個學的
平時小薯茄開youtube live都唔少觀眾幾百幾百咁課金啦
廣告出個story應該都唔止一萬
咁多後生仔識 大把廣告商搵佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞