阿冰童童呢啲 Youtuber 其實一個月人工有冇一萬蚊?

343 回覆
21 Like 427 Dislike
講到尾大家都係仲未接受到呢啲utuber 其實係明星黎啫
阿冰童童呢啲你入中學問分分鐘紅過香港九成線上藝人
真 所以你要好好考順你老母
世界真係唔公平

名人 拍下廣告, 就收幾十萬

清潔工/運輸工/地盤工 日日做到成隻牛咁, 一個月得 兩三萬
程人富,童童同呀冰佢哋幾個都係一開始個channel冇咩人follow就一齊開荒咗幾年,而家收成正果我覺得佢哋係應得嗰喎
咁橋全部reply都有一個負皮
同 creamy 一齊仲好啦,情侶檔一齊拍片,洗費有限
仲要 YouTuber 應該唔易問銀行借錢
台灣既youruber 愛莉莎莎講過佢如果ig要出一篇業配文既話最少要5位數字新台幣,就當最低門檻10000 twd都等於2778蚊港幣KOL一定賺得比你想像中多好多
真係唔好有錯覺YouTuber 好窮要靠大家課金先生存到 果一百幾十真係零頭黎
睇佢地直播反應就知大約搵幾多
捐幾百咪多謝xxx
捐幾千就嘩!多謝晒xxx呢位觀眾
捐成皮咪叫聲大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞