阿冰童童呢啲 Youtuber 其實一個月人工有冇一萬蚊?

343 回覆
21 Like 427 Dislike
都係,我舊時有開 YT,條條片都只係萬零 View,
都有1-2萬一個月,其實幾唔錯既,依家工作太忙先冇搞。
小薯條條片十幾廿萬VIEW,單係YT都有15-20萬一個月,
仲未計廣告贊助,點會生存唔到。
冇名氣就好似佢咁 係到呻
廣告係最大收入 睇下微辣都養到咁多人

仲想入埋香港市場

啱u buy都係一個揾錢方法
有你老母錢 人地一開始窮到得返部相機先去拍野 唔知咪扮知啦兒登仔
佢地有條vlog講新office 大到...
點計到幾十萬
佢條女上次先講 嘩乜間屋咁細既
僵屍用戶 啲人以前訂開 而家冇人睇
佢地studio 係我樓上,
荃灣科技中心,佢地個單位頂盡$12000租
頂盡12k?! 慈善機構黎架 業主先係搞手只求打個和
荃灣工廠區黎㗎 週圍都係貨廠 租一定唔會貴
邊條片?可能佢地兩個 office 打通,
係南紗對面條街,佢地成日係附近拍片
有幸搭Lift 見過童童真人,好sweet
你睇得咁表面梗係覺得無錢賺啦
除左有d你見到既廣告之外
仲有d穩藏左既廣告,即係話自己私心推介無收到錢個d
除左佢地自己個YT channel之外,佢地D藝人每人又有一個YT channel
仲有IG/FB
一個post一個story都有錢收
除左公司page之外,仲有佢地d藝人既AC
仲有每年既年宵賣souvenir呢
舊工廠黎,個名叫科技中心,
其實一啲科技成份都冇
我個 office 先係 $9000 租
仲工廠區
嗰到對面就係文青重地南豐紗廠,
日日都好多後生女,文青,又有鬼妹,好撚正
熊仔頭接一個廣告 10皮,你自己諗
主channel一條片賣個廣告都要6位數字 仲未計ig fb post 同埋又有個人channel呢

同埋佢地好似會接出面d job而又唔係主channel出/宣傳... 搵條數應該都有糧出收支平衡 但是就應該未賺好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞