阿冰童童呢啲 Youtuber 其實一個月人工有冇一萬蚊?

343 回覆
21 Like 427 Dislike
發達hoo
你唔去用極低成本賣嘢比小學雞?
賺到笑喎
咁都叫呃
15萬幫你拍晒唔使煩喎
成條CREW都係佢地
啲女做雞
拆數
佢哋唔算最貴喇
100毛 微辣 收廿幾三十個一條片
除左D youtuber,一定要係CCTVB咩。不過唔知係咩年紀大左,我唔會因為d名人明星youtuber賣廣告而買囉。你話係佢個channel插播廣告我明呀,但係搵佢sel,我就唔明啦。大家都知d youtuber收錢架啦,可信性有幾高?唔通收左錢講衰野咩
阿冰十萬一個月
當初知道嘅時候都o撚哂嘴
利申:真係識佢
岩啊 啲KOL攞住把槍指住人地 要人地出錢搵佢地拍廣告啦
佢好似講過賺咗幾球⋯
Youtuber啲廣告如果有諗內容、租場地、請crew拍片都係創作啦

你會唔會話人做明星擺幾個post就袋十幾萬呃錢?人地要用好多時間形象管理、增值技能。

同樣地Youtuber個人定成班人channel都要剪片、學拍綜藝劇情各類片先可以成功。
以前就係 近幾年youtube賺多好多 有會員有premium分錢
https://youtu.be/2oPFVlR_Apg?t=904
37萬subs都咁
美金未計廣告
咁平時幾萬follower 啲19 ig女神收幾錢
咁仲有d乜平台係可以廣泛比人接觸到?
電視報紙已經無乜人睇,網絡平台基本上無論乜野年紀都會睇,有邊個唔會睇youtube
直接賣YouTube/google廣告?呢家個個都裝曬block廣告app啦,你見到廣告都睇都唔睇就熄左佢啦
唔係話名人明星賣廣告而買,係要佢地帶到比人知道有呢件產品等你會留意,你有興趣自然就會搵資料
啲片咁多人睇
10零萬一定有啦
"大家都知d youtuber收錢架啦" <~你呢句好廢,
其實就算搵任何代言人,明星,其實都係收錢既
有品牌搵佢地落廣告係增加品牌能見度曝光率.
如果無人識既,到時咪黑人問號問: who ?
當然,最後觀眾信唔信,最終買唔買個產品,呢d其實係後話. 最終都係睇個產品品質好唔好,解唔解決到問題/滿唔滿足到顧客需要.

而點解要搵 youtuber,例如 小薯茄 就係因為個品牌想打入個市場,而佢地睇過youtuber例如 小薯茄個spec,做過research覺得佢地班觀看者年齡等資料,覺得係市場,所以先會落廣告,就係咁簡單. 真係唔難明.
前幾年搵過普通拍廣告片既公司, 無藝人都收幾萬一條
依家有埋藝人效應十零廿萬真係要
我關心明慧好過啦
好貴咩
廿萬view 有十分一原本冇興趣而肯用100蚊轉買廣告產品
都多左二百萬收入啦
廣告呢家野不嬲好貴, GOOGLE搜尋廣告, 由$0.01 到$100 一CLICK都有

無錯呀 隨時1萬一個人CLICK你就燒左幾十萬
俾多啲廣告佢哋啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞