台灣發布「國家級警報」全台大規模停止電力供應!

539 回覆
95 Like 4 Dislike
所以好似上面個巴打咁講
唔搞核 怕好似日本咁出事
唔搞燃煤 因為空氣污染
風力水力太陽能又受天氣條件限制
台灣係要諗下點解決呢個問題
侵果陣已經屌風電嘥 9 氣
效率低又破壞生態

大環境係好多廠搬返台灣
將風扇圍住台灣整一個圈都唔夠用
屌 個名唔關事星爺戲啲台譯台詞 meme黎
不過屋企人以前長駐個邊
蕭生講返句台灣永遠唔會停電就得啦
侵話風車會打死雀仔添呀柒頭
佢條傻鳩反科學撚講既都好信
又唔見北歐英國有事
立刻把馬英九槍斃
環保撚,每人24小時踏單車發電
索性喺金門整個核電廠
理論上可以用核廢料整彈頭 不過唔係整核彈嗰啲 類似生化武器咁散播核污染
一個省預留一兩粒彈頭俾佢 基本上一夠膽打嘅話東南沿海全部都唔使要 變晒做切爾諾貝爾咁
廣義上呢種玩法都算係核武
陽電子炮
新北淫亂效果 +10000
唔關事
Spinning reserve 係指現時負載再加幾%power既預備generator
而呢啲generator 係己經sync左上電網,可以即時使用

而其餘容量係non-spinning reserve
所以如果當日冇太陽 or 夜晚
台電應該要調動更多既generator做spinning reserve
一入黎就批評 一個電廠跳制大規模停電好出奇?
台灣真係好煩 自由度過哂火
講得出呢句已經知你On9
但你呢類垃圾低收入住公屋真係有原因
2021仲燈燈燈
有燈你條垃圾就唔洗咁大個人仲一事無成啦
多啲注重係你「能」做到嘅事喇
希望你早日明白
不過唔明都冇咩所謂
反正低收入住公屋冇三層樓收租果個又唔係我
佢係跳左個generator,令到台灣發電量不足
所以一定要停電去減低全臺loading,唔係既話會越黎越嚴重
會令到電網Voltage降低,而voltage 底於額定值太多會令到更多transmission line跳制,到時就玩撚完

不過依家叫做控制到

屌你個閪而家成33度
熱撚到我仆街
啱啱停咗差唔多45分鐘
俾返冷氣我嗰下真係覺得有希望
屌你半個鐘多啲之後又再停過
唉屌
好撚柒閪熱啊屌你個西!
講得出呢句已經知你On9
但你呢類垃圾低收入住公屋真係有原因
2021仲燈燈燈
有燈你條垃圾就唔洗咁大個人仲一事無成啦
多啲注重係你「能」做到嘅事喇
希望你早日明白
不過唔明都冇咩所謂
反正低收入住公屋冇三層樓收租果個又唔係我
天祐台灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞