香港駕駛學院,元朗馬sir果然專業

272 回覆
740 Like 41 Dislike
係專業失德果個專業

話說我四月頭,考車路試不合格
之後再俾錢重考

櫃位同事話我嘅導師會幫我安排之後嘅事項

於是等咗10日,我問返我嘅導師,排期嘅情況

佢話仲搞緊三月份學生

直到五月我收到以下訊息

於是乎我就問返我個導師馬sir,

嗰時佢先同我講,先排正常期,在安排隊排快期

咁我當然覺得奇怪啦,點解四月肥佬嘅時候,唔做以上動作,先排正常期再排快期呢
(四月當時,正常期係今年12月尾,
但而家已經要排到下年二月尾)

所以我就打電話問CS,CS當然知道賴嘢啦,死都唔答關於排期嘅嘢,就叫我搵返馬sir喇(嗱嗱聲交番個靚波先

而我打電話搵馬sir嘅當日,就即日就俾咗個正常期我

咁我當然係有疑問啦,點解一開始唔幫手排個正常期先呢

仲要我吹你,打上CS先幫手搞

於是我就問,究竟,最近攞到快期學生,係幾多月前,唔合格嘅學員

前後問咗六次,每次答案都係遊花園

到最後直接send圖嚟,叫我有咩事就搵新嘅阿sir

果然專業

當然我係想問個明白啦,所以我就用我老婆嘅身份,打上CS問返正常唔合格要補考嘅程序
(咁岩我老婆仲有兩個月就考)

今次CS真係好順攤
正常程序,如當月不合格者,會先安排預約正常期
然後再幫手排快期

當CS咁坦白嘅時候,我都唯有坦白
我就問,點解今年四月嘅時候,我發生咗相同情況
而元朗駕駛學院馬sir嘅做法會唔一樣嘅呢
CS當然知道瀨晒嘢啦,比唔到任何建議比我

元朗馬sir加油💪比心機做,撐你
你一定係有打工仔心目中嘅偶像
做溜野就側側膊
俾人發現就先避奇峰,可以唔覆機就唔覆機先
再唔對路就彈走個客
(有料)如果所有打工仔可以係咁對客就好啦
絕對係打工仔嘅福音啊

以下圖片對話
元朗黃sir 疫情期間我10月炒幫我排到3月快期
多謝你
鬼叫你呢件馬路炸彈pass唔到咩
啊馬sir都知瀨野 拖得就拖啦
排下先啦
你就好啦,我個仆街馬sir,唔應機仲彈走我
考試嗰日咁啱落雨,都冇教我開水撥
痴撚線㗎,當我落車嗰刻,我問佢先教
跟邊間?
咁我怪錯佢喇佢一顆為市民嘅心
都係嘅,排多一分時間,路面多1分安全
咁唔該你為左廣大市民著想
唔好再揸車
屌你老母諗住快呀嘛,點知仲耐
出面快期係唔會隔5個月咁耐
駕院考期係佢自己安排
如果有人因為延期或者任何原因而放棄原有考期
就會化為一個快期空缺
首先係師傅比自己學生
冇人食就畀其他師傅
都冇先輪到非智專班孤兒

咁啱你師傅有學生quit,就會即刻有期
即係所謂8月快期都係師傅自己畀你
所以駕丸跟到好師傅係好重要
其實比著以前,5-6個月係正常期嚟
駕院肥嘅人出出面快期
佢排到就會通知你
個人幾好笑 可以撩下佢傾計
睇佢名都知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞