葉劉淑儀提議Mirror、Error北上拍綜藝 例如《乘風破浪的『哥哥』》

354 回覆
23 Like 980 Dislike
孽瘤j 開邊個?
益左佢地
上大陸有咁多錢搵
啱呀,消滅一個民族最先就係消滅佢嘅文化
香港樂壇沉咗十幾廿年,無啦啦有一隊凝聚力咁強,佢哋即刻淆晒底要搵嘢搞佢哋啦

講真唔係佢哋黃唔黃嘅問題,根本佢哋夠本土夠貼地都已經足夠成為眼中釘
我都係諗到呢樣嘢
叫中國播晒error遊先講咗
無咪要著到異國風情畫最後一集咁
其實都幾撚慘廿年前已經做緊局長
到依家都仲係怨婦一名
前年仲要接近亡黨 全黨死清光
自詡跑道被附會「起機聖手」
2015年9月下旬,曾是葉劉淑儀「愛將」的陳岳鵬,退黨後獲香港政府委任為政制及內地事務局副局長,接替劉江華升職後留下的位置。一直有報導指葉劉淑儀對此感到不是味兒,2015年初,她就曾不點名形容陳岳鵬是「遇到機會即選擇『上位』跳船離巢的人」。

葉劉淑儀在商台節目中表示,自從陳岳鵬加入政府,有很多年輕人找她,但「好多當我是跑道」,直言:「到底是支持我的理想,還是利用我網絡結識人,跟著進入政府呢?」暗指這裡行為沒有道義。被問到陳岳鵬是否當她「跑道」,葉劉淑儀指「我不會這樣說」。她續說:「不要那條(機場第三跑道)未建好就找我來充當。」

不少網媒把葉劉淑儀的說法解讀為:「我幫到好多年輕人起機(飛機起飛)」。由於「起機」是風月場所手淫服務的隱喻,套在葉劉淑儀身上,不少網民認為重口味,甚至感到嘔心,之後更成為網民的笑柄。

大家睇完就明點姐姐點諗
error都識
莫非個1.5m view嘅驚喜就係姐姐
睇下點
你講緊mirror 同error
Error仲要成大個阿dee喺度
未驚過
cctvb羞唔羞家
姐姐建議搵得5點收視嘅viu都唔叫你班40歲嘅後生仔北上發展
生啤好慘
大陸依家咁多明星,都唔侵你香港人玩啦,王祖藍都收左皮返tvb
我冇你咁撚得閒去起底啊,不過你係要逼人表態唔係on9就係白癡,一係就五毛扮鬼咯,理由我上面講咗。
仲有我唔迷 mirror 咯,係睇唔過你咁低能姐
全球華人都睇大陸野
偏偏香港人睇viutv mirror
依家就係要吸納你做中共代言人,收割你既人氣成果,同時打散本土凝聚力。
唔比佢吸納就抹黑唱衰你
前排由叫姜濤去做疫苗代言人已經好鬼
依家葉劉妹妹親口佐證埋
亦都解釋到點解五毛會瘋狂出post
193 唔好怪姐姐比條生路佢行下
想睇大陸lay cover 姜b首蒙著嘴說愛你
所以唔好以為tvb執笠就一天光曬
Transformers 關支那乜事?
都唔講有香港景果集係拍得幾垃圾
如果有壓力到咁既地步,你覺得有人夠膽收留佢哋? 唔通真係以為杜汶澤做得住?
咩政治壓力
不嬲都無話係黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞