[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (33)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
冇人迫你支持喎
同埋香港樂壇有幾多新人係一出道就形象同實力都好?
唔少都係出道浸吓先慢慢變好㗎啦
fans呢樣嘢可以有幾唔忽然
咁都有得論資排輩
佢出首歌又要資格論

終於明你點解針對佢

因為你咪係193成日串緊嘅老屎忽
咁你哋唔好屌Hana啦佢都有資格出歌架
同埋我話佢唔好玩埋樂壇就叫針對?
我有聽mirror聽per se聽好多新歌手叫唔叫老屎忽呀傻閪
話193唔啱唱歌就叫老屎忽玩針對
你快撚啲仆街死啦
上面都講到193唔係諗住派台
即係佢自己都知唔係唱歌材料
而你班fans就一味盲目支持
一下子因為佢立場同言論就捧到佢上神枱
你把口真臭
無啦啦俾人屈老屎忽慶撚到
言下之意係唔係因為佢立場同言論
就唔可以支持佢
支持佢繼續串tvb串廢老做綜藝
但唔代表佢出歌我就要支持
唔係問你本人支唔支持佢
係問你佢既 fans 係唔係唔可以支持佢既音樂
咁你咪支持飽佢做埋樂壇一哥
但我唔支持就俾人一句老屎忽撻埋嚟
講真而家193整舊屎出嚟 班fans都話正㗎啦
無謂同佢地拗啦
分分鐘今年最歌同最喜愛嘅歌手都係33拎
我已經睇化咗
到年尾拉票就會屌唔投193就係老屎忽
唔駛佢啲fans講你啦 有網民就咁從首歌出發比comment佢 已經比佢話係思想上既老屎忽 明明果啲人只係覺得佢呢次既auto-tune做過龍 就屈晒啲人唔識欣賞呢門技術 笑人接受唔到新野
不過講真 auto-tune真心唔算新了
冇諗過支持佢做樂壇一哥
純粹想知點解每年都有唔少實力唔算好既新人出道你唔講
但 193 出首歌你就特別指名話佢唔應該玩埋樂壇
因為佢望落有威脅囉(笑
咁嗰啲我可能直情聽都冇聽又點講
同埋以193形象有好多都適合佢發展
而我覺得樂壇就唔啱佢玩
就已經俾盲粉話老屎忽
好心你咪咁小器啦
唔啱佢玩自然會被淘汰㗎啦
我只係覺得「唔好玩埋樂壇啦好嘛」呢句野唔應該用喺任何一位新人身上

利申返覺得 193 今次首歌論質素俾盡都係 903 週榜 15-20 位咁上下
上唔上到榜都成問題
所以我話「俾盡」
覺得會俾佢上一上榜拎番張最男入場券
以歌論歌真係唔太得,已經唔計佢唱成點
不過我相信花姐派首歌上台就係想咁,到時入到圍投到佢入5強都已經make到noise,又可以提升人氣但如果因為佢串tvb就推佢攞獎,唔係支持新人問題,係忽視真正用心做音樂嘅歌手,咁對樂壇好咩
上到都唔奇,903同viutv關係好到,個榜成堆鏡仔歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞