[守到完季] NBA 金州勇士球迷討論區 (16) Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
咁就一定係湖打勇,7-8嘅playin
假設勇下場都贏嘅話
下下策:輸熊、輸刺
下下下策:輸熊,贏刺,輸熊/湖

勇有鬼得揀打邊個咩

三隊同戰績咪division winner囉
熊既球員唔多夠經驗去做到腸爵果種防守
手感應該都係有標準半場包夾既待遇
唔會去到4v1果個程度

所以上半場Wiggins同Green唔可以鳩打,鼻屎魔要搶到分,咬住局勢先
跟住就三節睇手感表演然後拉開
最後自己西波一段比人追到單位數
然後trade free throw贏
湖唔會輸啦
溜馬全部都唔出 休息
If 湖真係輸溜
拓贏牛輸就 拓西5牛西6 湖西7
但係熊狀態都好好
jjj同valanciunas都係三分準又爆到底 好難搞
腸爵果種防守對好講球員經驗同紀律
對熊呢種年輕球隊來講係比較難做到
所以都有信心手感係進攻端會表現得幾好
同埋新添左bell有返少少高度都有些許幫助

只要手感四節西波西唔哂我睇好勇會連勝到play in
又有排冇睇,聽講勇士出咗新三巨頭?
G League三巨頭
Poole 新Curry
Mulder 新Thompson
JTA 新Green
越黎越中意JTA
睇人分析,主要係佢組織分波跟唔上
如果唔係當大胃西用都得啦,不過重有得練嘅
寫好晒劇本,西波嗰段
又喺度扮打熱血波
Poole都可以話係跑無球進攻有少少curry既影子(當然投射命中差好遠,切入有進步而且越來越有威脅但finishing都仲有好大既進步空間。JTA打波就好合理,佢會係適當既位置出現,做正確既傳球/射球選擇唔會夾硬黎,而防守既拼勁十足,橫移算快既佢可以係協防上有幾大幫助,不過佢身型無green咁大隻。

而mulder就食撚屎啦,三分就只有順境時先識入,平時就空撚哂都可以炒到碌柒咁,防守佢直頭係弱點會俾人重點進攻既爛級數,完全係唔可以同KT比較
單打方面JTA可能唔及佢,但係組織同籃球智商JTA應該都贏佢唔少
Mulder嘅得分爆分力有些少似嘅
上次20min就入到七粒三分 今日都有七粒
不過klay係越逆風越準 佢就調轉
勇而家射手太多 Poole/mulder/lee中有人要走
我就覺得lee要走
Mulder同lee是旦一個啦,總之一定唔會係poole㗎喇
今年佢既進步係有目共睹,就睇下佢下一季仲會唔會再進步啦

(poole今年先22歲)
走lee啦
對熊嗰場凌晨三點半 點睇
照睇
喺台灣停咗課 唔訓覺照睇yeah
睇完
贏咗 打j慶祝 食早餐 等返工/學
輸咗 心情唔好 瞓覺射波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞