[守到完季] NBA 金州勇士球迷討論區 (16) Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
oh我膠但你都錯係反而熊今日輸
因為已經確定係打熊嗰場分第八
贏唔贏鵝唔重要
我都明個concept啦
勇士同灰熊而家都係37勝33負
兩隊都係淨返2場比賽

勇士聽日無論贏輸 對排名都冇乜幫助
只要最尾嗰場贏灰熊就排第8
輸就排第9
咁如果熊輸傾屎呢?如果我哋連輸兩場一定屌柒嗰輪休
但係唔係熊如果聽日輸,我哋聽日贏返就第8咩?
但最後對熊嗰場都要贏先得
係喎,因為我哋對熊之前on99輸咗場
如果灰熊下場輸畀Kings > 37勝34負
如果勇士贏Pelicans > 38勝33負
只係暫時Keep住第8

因為最後嗰場勇士vs灰熊
如果灰熊贏的話 兩隊都會38勝34負
而灰熊會贏埋tie breaker
就變咗灰熊第8 勇士第9

你可以試下將任何情況apply落下一場
情況都係一樣 點都係勇士vs灰熊嗰場先係決定名次嘅一場
咁即係熊聽日都有機會輪休
今鋪真係終極一戰, 之後playin又係一場分勝負
跌落第9真係
其實好簡單

情況1: 聽日熊輸:37-34 聽日勇贏: 38-33 但勇最後一場輸比熊就 熊:38-34 勇38-34 熊贏tie breaker 熊第8 勇第9

情況2: 聽日熊贏: 38-33 聽日勇贏: 38-33 咁就最後一場決定邊個第8

情況3: 聽日熊輸: 37:34 聽日勇輸: 37:34 咁就最後一場決定邊個第8

情況4: 聽日熊贏: 38-33 聽日勇輸: 37-34 咁如果勇贏到熊就 熊: 38-34 勇 38-34 勇贏tie breaker 勇第8 熊第9

結論: 聽日嗰場對兩隊都係冇作用 只要最後一場邊隊贏就一定第8
依家就係好似打兩場play in咁一場爭第8 一場爭playoffs
最壞情況輸熊輸刺提早放暑假
聽日熊同勇應該都輪休唔打嫁啦
勇熊好似上年bubble拓熊咁 好刺激
熊今日贏左 就算熊聽日輸左咪又係睇最尾個場爭第8
傾屎出哂啲後備 實輸囉
主力終於有得休息下
學下計數 學下計nba tiebreaker先好屌人
唔記得咗姐,之後咪講返
如果勇士聽日玩輪休,夠唔夠人開波架
仲有8個人可以打
聽日CURRY輪休既話最後一場最少要拎幾多分先拎到得分王?
......
究竟知唔知nba既item lead計場均.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞