[architecture/建築jj入]呢一科冇art底讀唔讀得?

285 回覆
5 Like 5 Dislike

美國喎 你唔係個邊讀U係個邊都幾難搵工

英國u去歐洲做 或者轉歐洲美國u得唔得?

要搞visa既 基本上唔洗諗

如果窮到得番idea 有冇用

你諗住考邊個牌先 話轉就轉咩

去邊度讀睇你自己
問題係冇當地居留權好難搵到工

有歐豬passport呢

有咪得囉

都好 有清泉 反正實預左香港邊撚係做design 一邊唔俾人做design一邊屌人廢

美國喎 你唔係個邊讀U係個邊都幾難搵工

攞多個牌要幾耐 唔知 都未讀 但報緊英國undergrad master去歐美讀之後做野得唔得
班英國鬼咁保護自己

仲以為你已經讀緊part 1 如果揸visa會難搞啲 因為fg個年薪係低過visa個requirement

去邊度讀睇你自己

有咪得囉

唔洗咁巴打 歐盟玩到幾耐都唔知 更何況我係歐盟會想踢垃圾國家走 我又唔識當地語言

如果有歐洲護照一定係去歐陸讀唔一定英國既 法蘭西或者德國都有唔錯既學院讀ARCH
newcastle cardiff 同 manchester邊間勁 可以排排序?

讀緊第三間

咁邊間好 尤其係頭兩間
仲有 肯覆番你d po未啊含鳩巴打

其實除非三間都讀過如果唔係唔會比較到 始終每間學校嘅style要讀過先知好難話邊間勁啲 想了解多啲可以去riba president medal睇下唔同uni嘅學生嘅style同程度
咩post

UCL差唔多年年都有攞獎 aa雖然都多但少一截 雖然學生人數差200關唔關part1part2部門學生人數事

都要睇番間uni本身有幾多個entry 可能aa冇咁多人報

係 要睇番part1 part2幾多人 aa750 ucl900都show唔到咩
反而唔太出名俾人忽略d U都攞幾多獎 de monfort westminister sydneyU
仲有想問呢個competition係咪算幾有指標性作用 我報U要落決定

我以前tutor有教demonfort 佢話因為收生要求低所以啲奇人異士去曬嗰度 所以我之前話好難好似其他科咁話邊間勁啲 tutor同brief影響比較大 唔一定要睇邊間多人蠃 不過可以睇下佢地嘅bried有咩分別咁 不過講真大家part 1都係鳩揀所以其實唔洗咁認真比較

攞多個牌要幾耐 唔知 都未讀 但報緊英國undergrad master去歐美讀之後做野得唔得
班英國鬼咁保護自己

仲以為你已經讀緊part 1 如果揸visa會難搞啲 因為fg個年薪係低過visa個requirement

就快讀 visa意思係點 唔多熟呢類野

你揸咩passport

去邊度讀睇你自己

有咪得囉

唔洗咁巴打 歐盟玩到幾耐都唔知 更何況我係歐盟會想踢垃圾國家走 我又唔識當地語言

如果有歐洲護照一定係去歐陸讀唔一定英國既 法蘭西或者德國都有唔錯既學院讀ARCH

因為唔識德文 最多master夠料咪9衝eth 法國唔熟不過最好都德國

德國好似有英文班
返大陸發展有冇得諗
返大陸發展有冇得諗

香港不嬲都食緊大陸條水

咁邊間好 尤其係頭兩間
仲有 肯覆番你d po未啊含鳩巴打

其實除非三間都讀過如果唔係唔會比較到 始終每間學校嘅style要讀過先知好難話邊間勁啲 想了解多啲可以去riba president medal睇下唔同uni嘅學生嘅style同程度
咩post

UCL差唔多年年都有攞獎 aa雖然都多但少一截 雖然學生人數差200關唔關part1part2部門學生人數事

係 要睇番part1 part2幾多人 aa750 ucl900都show唔到咩
反而唔太出名俾人忽略d U都攞幾多獎 de monfort westminister sydneyU
仲有想問呢個competition係咪算幾有指標性作用 我報U要落決定

我以前tutor有教demonfort 佢話因為收生要求低所以啲奇人異士去曬嗰度 所以我之前話好難好似其他科咁話邊間勁啲 tutor同brief影響比較大 唔一定要睇邊間多人蠃 不過可以睇下佢地嘅bried有咩分別咁 不過講真大家part 1都係鳩揀所以其實唔洗咁認真比較

因為我聽人講part1冇咩所謂 冇咩所謂意思係大家鳩揀定style差唔多

係你part 1學嘅野其實仲係好皮毛

有咪得囉

因為唔識德文 最多master夠料咪9衝eth 法國唔熟不過最好都德國

德國好似有英文班

搞唔切 幾後期先知有呢d野 續間查學術水平style個d我冇時間溫書做portfo 又冇咩人幫手 同埋我報緊d學校幾鍾意

報咗咩

有咪得囉

德國好似有英文班

搞唔切 幾後期先知有呢d野 續間查學術水平style個d我冇時間溫書做portfo 又冇咩人幫手 同埋我報緊d學校幾鍾意

報咗咩

德國好似有英文班

報咗咩

咪上面個3間 不過tutor資料點查 網上未必多tutor資料 有一定係好勁個d
同埋唔係好睇得明班攞獎archi students 做咩係咪正常

其實就算揾到都未必有得你揀 正常 我都明唔曬

因為我聽人講part1冇咩所謂 冇咩所謂意思係大家鳩揀定style差唔多

係你part 1學嘅野其實仲係好皮毛

但係part1選校對part2入邊間影響大唔大(講緊學術水平

雖然我未讀part 2 不過portfolio成績同working experience應該比較重要

德國好似有英文班

報咗咩

咪上面個3間 不過tutor資料點查 網上未必多tutor資料 有一定係好勁個d
同埋唔係好睇得明班攞獎archi students 做咩係咪正常

其實就算揾到都未必有得你揀 正常 我都明唔曬

我指學校 每間學校都有唔同tutor 略知一二都好 同埋好多學校都寫到個課程brief太簡要 完全唔知佢exactly要教咩 我睇過其他aa個d 睇完直頭唔明

可以搵下linkedin嘅咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞