(有山治呀呀呀)海賊王 ONE PIECE 1012話 “心癢”

194 回覆
18 Like 4 Dislike
分3段回應一下個人想法

卡普Roger白鬍子同級?
係有共同作戰過,但是否同級我就無從判斷。
基德,羅,甚至係煙佬克比都同路飛共同作戰過,同級?
我就判斷唔到卡普實力去到邊。不過劇情就話可以打死赤犬,應該都有咁上下實力掛

赤犬果實官方設定最強破壞力《---睇完呢句心諗尾田竟然寫唔係震震
OK,但點都好,佢俾紅髮一刀檔住
個人分析:
設定上破壞能力,地圖炮果D可能係最強,但始終算係自然果實能力,對住高手就可以俾霸氣檔到而打唔入高手了??

20年前禦田>>卡普同赤犬???
我冇睇設定,請問Z劇場版有冇講,20年前赤犬受訓做左大將未??未就應該未夠吧??我估。

反而卡普就真係同羅傑打左大BOSS。
而卡普同禦田是不是同級呢條問題,可能真係要尾田比多D資料先可以比較到。

不過卡普基因生左個仔同孫都猛料,又有霸王色,佢應該真係受得起傳說海軍呢個名號。
而雷利禦田卡普呢D,估計在尾田排位都算係傳說級怪物吧。
我覺得係破到既, 御田未認真姐
大招遠距招難破D, 近距霸氣集中技應該破到
設定上所有能力都可以被霸氣DISABLE
係WO,我都忽略左,可能真係唔一定用霸王色,呢個都係一個可能性。
不過真係要等尾田解釋,大媽凱多點解咁硬,大媽好似連訓覺都打唔入。
唔通長開霸王色纏繞做盾?真係要等尾田解話。

但唔知是否如凱多講,索隆果陣係唔係誤用左霸王色。因為契仔好似乜都唔知咁。
又或者凱多唔知道唔用霸王色都可以傷佢。
-------------------------

四檔猿王槍打到凱多噴血《---又或者會唔會係另一個情況,其實果下路飛有用霸王色?

好似路飛打人,曾經有外人睇到係霸王色碰撞。會唔會係路飛打架一直都不經意咁放左少量霸王色出來?

而新領悟就係知道要用霸王色纏繞武裝色加攻??

點睇呢個可能性?
(其實尾田留白太多,好難估
霸王色整暈屏障果實,大蛇果D咪得囉咁屎
佢嗰日知道之前老婆差啲死 咁嬲鳩都話佢未認真
咁幾時先會考慮盡全力
可能四皇全部用手打
其實如果量產熊識霸氣已經好戇鳩,十台一齊夠清一個七武海
拳皇紅髮
霸王色隔山打牛,唔計刀傷
凱多自殺簡直笑話
只可以咁講 佢果時有批人質係手
加埋要面對凱多 果時分一分心都比凱多打暈左
如果果時要整暈個Field佬+殺大蛇仲要頂住凱多唔殺人質
咁又未勉太睇少凱多
咁唔好用刀啦不如
卡二、白胡:珍
青淑雖則廢廢地 但都寫到係有一定實力嘅
卡普當年可以打到佢變柒頭 理應個實力點都唔會廢
加上羅渣肯比ace佢照顧 點都唔會衰得去邊
咩叫唔會廢得去邊?神之谷卡普戰績已經證明係最top嗰級啦
想睇赤犬死
卡普同Roger兩條友打爆rocks(包括後生白鬍凱多大媽金獅子)數次逼巔峰Roger入絶境(唔好攞煙鬼打啱啱出航路飛相提並論),實力明顯設定係同Roger非常接近。

生命卡設定熔岩果實係所有惡魔果實裏面威力最頂級,所以應該熔岩果實單挑最強,震震應該係地圖炮最強。大將全部精通霸氣同體術,隔空擋震震嗰下類似高級武裝色,青雞預先開窿避白鬍子攻擊類似卡二嘅見聞色。

赤犬頂尖攻擊力果實加高級武裝色,你試下硬食下冥狗睇下打唔打得入

紅髮一刀擋住有乜出奇,唔通你覺得重傷赤犬應該一下秒殺紅髮?

20年前赤犬應該未夠打,但卡普仲係巔峰。
巔峰卡普同Roger白鬍子同級,都係around最強男lv,大其他四皇半級,而禦田同當時未巔峰,未做四皇嘅嘅凱多打足幾日難分難解,可以話低四皇半級,所以卡普>>御田。
赤犬死先定黑鬍子死先
海賊王 ONE PIECE 1013話 情報
https://lih.kg/2525810
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞